Tjen penger på hytta, båten og bilen

Utleie av bil for å tjene pengerBil har de fleste av oss, enkelte familier kanskje både to og tre stykker også, og stadig flere investerer i både hytte på fjellet og kanskje en båt på fjorden eller sjøen. På den måten kan man veksle mellom hytteturer og kanskje båtturer, og har båten den rette størrelsen kan den faktisk også brukes som en slags hytte på vannet. Mange båter i dag leveres med opptil flere køyeplasser, har toalett og kokemuligheter, og ikke minst, de kan flytte på seg. Skjærgårdsferie er svært så populært om sommeren, mens høyfjellet kanskje er mest forlokkende om vinteren – med sine snømengder og flotte skimuligheter.

Kan være både kostbart og tidkrevende

Nå skal det ikke stikkes under stol at selv om det finnes gode finansieringsmuligheter hva både hytte og båt angår, kan det være både kostbart og tidkrevende å ha begge deler, og da spesielt sett i forhold til den tiden man faktisk bruker disse fasilitetene. Man kan ikke være alle steder samtidig, hvilket ofte betyr at en av delene tidvis ligger ubrukt.

Enkelte familier deler tingene seg imellom slik at bruksmengden går opp, men der dette ikke er tilfellet, hvorfor ikke legge opp bruken slik at det også kan genereres inntekter av det?

Lukrativ utleie

Mange familier har enten ikke råd til eller er interesserte i å investere i hverken båt eller hytte, og velger helt bevisst å leie dette de gangene de ønsker seg en tur på hytta eller på sjøen. Med tanke på antall uker i året man kan gjøre det på denne måten, er dette like gjerne en løsning fullt ut på høyden med å eie og ikke minst ganske mye rimeligere.

Eier man derimot allerede enten en hytte eller en båt faller bruken selvfølgelig også naturlig deretter, men hva så med all den tiden man ikke bruker noen av dem? Eller kun den ene? Da kan man tjene ganske gode penger på å leie ut i de periodene man ikke selv bruker det, og selv om man velger å ha mulighetene tilgjengelige til de faste ferietidene, finnes det en rekke familier som velger å legge feriene utenom disse. Og de leier mer enn gjerne hvis mulig. For din del, som hytteeier, bileier eller båteier, kan dette faktisk føre til at du dekker store deler av kostnaden ved vedlikehold og ikke minst er den med på å finansiere låneavtalene.

Les mer om ulike låneløsninger:

Rutinerte utleiere med gode forbindelser i utleiemarkedet kan uten problemer tjene inn igjen mesteparten av investeringene sine, og har man selv hverken erfaring med eller kjennskap til bransjen er det en rekke aktører som kan tilby denne tjenesten. De sørger for alt fra formidling av leieobjektet til betaling. Dette gjelder både for hytte og båt, og alt man sånn sett selv skal gjøre er å bare planlegge når man selv ønsker å bruke dem slik at man ikke leier ut eller dobbeltbooker.

Enkel tilrettelegging

Nå er det imidlertid et par småting man bør huske på ved utleie, for selv om man faktisk eier enten en hytte eller en båt bør det ikke virke for personlig. Personlige eiendeler bør være ryddet bort i utleieperioden, gjerne på et eget rom som leietaker ikke har tilgang til, slik at objektet virker profesjonelt til utleie. Videre bør man sikre seg at forsikringer og lignende gjelder ved utleie, og ønsker man å leie ut enten båten sin eller en bil, er det viktig å forsikre seg om at vedkommende som skal føre disse har alle nødvendige sertifikater og beviser for å kunne dette.

Hytta kan med fordel tilrettelegges for funksjonshemmede eller barnefamilier – men velger man å bruke en profesjonell utleiemegler vil denne kunne gi flere gode råd rundt dette. Utleiemegleren vil også kunne bistå i skattespørsmål og det juridiske vedrørende denne type virksomhet, samt bidra med alle nødvendig kontakter.

Noen alternative tjenester du kan bruke for å tjene penger på utleie: