Spar penger ved skolestart

Så er det skolestart igjen, og landet over strømmer store og små håpefulle elever til skolebenkene for å trekke til seg visdom. Ja, voksne også for den saks skyld, og felles for dem alle er at de i tillegg til en god porsjon pågangsmot og entusiasme, også trenger en del utstyr. Som for eksempel skrivesaker, bøker, og noe å ha det i.

I utgangspunktet gratis

Nå er det en gang slik at skolegang i Norge i utgangspunktet er gratis, og da spesielt folkeskolene, men likevel er det mer enn nok å bruke penger på når kunnskapen skal tilegnes. Skolesaker generelt kan være forholdsvis kostbart, men er man forberedt og følger litt med i markedet kan det være mye penger å spare.

Lurt å vente

Det enkleste rådet er å vente til skolen er godt i gang og handle på tilbud. I slutten av august, begynnelsen av september, er gjerne det meste utsolgt, men kikker man seg litt rundt kan man komme over mange billige skolesaker som butikkene selger ut for å gjøre plass til høstartiklene.

Mange bokhandlere setter også sammen pakkeløsninger hvor man kan få skolesekk med penalhus og innhold på tilbud, og jo tettere på skolestart man kommer, jo billigere blir det. Har man litt is i magen og venter til etter skolestart, kan man kanskje få det enda billigere. Ulempen er selvfølgelig at man risikerer at det man trenger kan være utsolgt og da gjelder det å være kreativ.

Spør gjerne

Spør gjerne i butikkene som selger denne type utstyr om de kanskje har noen utgåtte produkter liggende på lageret, og om du eventuelt kan få dem til rabattert pris. Spesielt i bokhandlere kan man være heldig, og jo lenger utenfor skolestart man er jo større er sjansen for at de sitter inne med restpartier.

Det kan også være en god ide å spørre andre butikker enn dem som opplagt selger skolesekker og annet rekvisita, da disse ofte tar inn egne partier kun med tanke på selve skolestarten. Disse har som oftest kampanjer som gjelder en begrenset periode, og når kampanjen opphører blir alt ryddet vekk i påvente av enten restesalg eller retur til hovedlager.

Unngå dyre merkevarer

Selv om man kanskje ikke skulle tro det, så er faktisk også skoleutstyr styrt av enkelte merkevareprodusenter, og legger man merke til det er det ofte de samme leverandørene som går igjen i flere av kjedebutikkene. Velger man derimot å handle utenfor de etablerte kjedene, eller hos andre forhandlere av denne type rekvisita, vil man ofte finne tilsvarende produkter til en langt lavere pris enn merkevarene. Spesielt gjelder dette skolesekker, hvor man kan kjøpe rimelige alternativer som ikke står tilbake for de originale sekkene rent kvalitetsmessig. Har man skolebarn i voksealderen vil det likevel være nødvendig å skifte sekk årlig da barna ofte vokser fra dem i løpet av skoleåret.

Kjøp gjerne brukt

Nå virker det kanskje ikke så attraktivt å kjøpe skoleutstyret sitt brukt, men da vintage er på moten igjen kan dette være en fin løsning for å få en moteriktig skolesekk til en fordelaktig pris. Da skal sekken gjerne se litt brukt og gammel ut, så hva passer vel da bedre enn å få en som er slitt originalt?

Disse finner man ofte på loppemarked og i bruktbutikker, og er man heldig kan man også finne en lang rekke andre skolesaker der også. Penalhus i tre går aldri av moten, og etter en runde med litt sandpapir og lakk blir disse så gode som nye igjen. Kanskje bedre, da kvaliteten var betraktelig annerledes for bare noen få år siden, prisen tatt i betraktning.

Har du flyttet hjemmefra og må spinke og spare? Da bør du kanskje finne ut av hvilke pålegg du sparer mest penger på.