Max lånebeløp 500 000,-

Max løpetid 15 år

Effektiv rente 15,84%

Fordeler:
  • Tilbud fra flere banker med én søknad
  • Lån fra 10 000 kroner
  • Rask behandlingstid

Søk nå (Annonse) Eff rente 15,9%, 100 000 o/5år, Kost 40 256 Tot 140 256

Fordeler:
  • Tilbud fra flere banker med én søknad
  • Lån fra 10 000 kroner
  • Rask behandlingstid

Axo Finans

Axo Finans opererer primært som en finansagent for forbrukslån, eller blancolån, som det også kalles. Det er et lån du ikke trenger å stille noe sikkerhet for å få, og det kan brukes til hva du selv ønsker. At det er en finansagent, betyr at de samarbeider med flere banker som alle vil kunne gi deg et tilbud, med den fordelen at du lett kan sammenligne betingelsene og velge det som passer deg best. Axo Finans samarbeider med Bank Norwegian, DNB, Santander Consumer Bank, Ressursbank, yA Bank, Nordax og den nystartede Komplett Bank. Du kan finne egne omtaler om nevnte banker her hos oss.

Vi skal se litt nærmere på betingelser og søknadsprosess hos Axo.

Betingelser

Betingelsene du får gjennom en finansagent, varierer med hvilken samarbeidende bank du får tilbud fra, men den laveste nominelle renten er på 7,9%. Den må for øvrig ikke forveksles med den effektive renten som er det man må betale. Den effektive renten vil inkludere gebyrer som ofte belastes hver termin og ved etablering av lånet. Det er den effektive renten som bestemmer hvor mye din månedlige regning kommer på. Du kan låne opptil 500.000 kr, og minstelånet er på 10.000 kr. Nedbetalingstiden er på opptil 15 år.

Den faktiske renten settes alltid på bakgrunn av en individuell vurdering av søkerens økonomiske situasjon. For å få lavere rente, kan det ofte være lurt å finne en person som kan fungere som medsøker, gjerne en samboer eller partner. Dette vil minimere risikoen for utlåner, og betingelsene vil generelt bli bedre enn om man søker alene. Husk da at medsøker også blir 100% solidarisk ansvarlig for lånet om hovedlåner ikke kan betale.

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Som vi har skrevet om i andre omtaler, og så vidt nevnte innledningsvis, vil en finansagent sende søknaden din til flere forskjellige banker, og du vil kunne velge blant alle tilbudene som måtte komme tilbake. Da banken ser at søknaden kommer gjennom en agent, og vet at det vil være andre banker som konkurrerer om den samme kunden, kan det spekuleres i om det vil gi bedre betingelser enn om man hadde søkt på egen hånd.

Om lånesøknaden blir sendt inn før 16.00 på vanlige virkedager, vil du normalt få svar i løpet av samme dag. Det skjer på både SMS, telefon og e-post. Er det en eller flere banker som bruker lengre tid, vil du bli informert om dette og få tilbudet når alle bankene har behandlet søknaden din. Da kan du enkelt se gjennom hva som er tilbudt og velge det lånet du føler passer best for deg i din situasjon.

Hva slags dokumentasjon kreves?

Søknaden leveres over nett, og det kreves kun kontaktinformasjon, personnummer, lånebeløp og opplysning om hvor pengene skal bli utbetalt. Får du et tilbud du aksepterer, kan det enten signeres elektronisk med BankID, eller fysisk på tilsendte papirer. Trenger du pengene raskt, kan det derfor være lurt å sjekke om banken som gir deg tilbudet aksepterer elektronisk signering da ikke alle gjør det. Ved elektronisk signering kan du ha pengene på konto dagen etter at tilbudet er akseptert, men aksepteres det gjennom skriftlige papirer og går gjennom posten, kan det ta inntil 5 virkedager.

Når lånepapirene blir returnert, må du også kunne dokumentere enkelte ting i søknaden din og sende med siste lønnsslipp og en kopi av selvangivelsen.

Andre kriterier som må oppfylles for å få godkjent en søknad, er at du må ha bodd i Norge i minst 3 år og ha en årlig inntekt på minst 200.000 kr, og at du ikke har betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker.