Max lånebeløp 400 000,-

Max løpetid 15 år

Effektiv rente 17%

Fordeler:
  • Direkte svar på søknad
  • Fleksibel nedbetalingstid
  • 20 års aldersgrense

Søk nå (Annonse) eff.rente 17,00%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 825,-, tot. 94.478.

Fordeler:
  • Direkte svar på søknad
  • Fleksibel nedbetalingstid
  • 20 års aldersgrense

Komplett Bank

Komplett Bank er en norsk bank som ble etablert i 2014. Det er en fullisensiert bank med konsesjon fra Finanstilsynet, og den er medlem av det norske banksikringsfondet. Det betyr at alle innskudd på opptil 2.000.000 kr er dekker gjennom fondet.

Det er kjente personer og firmaer som står bak banken, og vi finner blant annet Stein Erik Hagen og Komplett Group AS, som står bak komplett.no, på eiersiden. Komplett Bank blir ledet av en av gründerne i Bankia Bank som ble solgt til Santander i 2005.

Det nystartede selskapet fokuserer på det de kaller Fleksibelt Lån. Det er et lån uten sikkerhet, altså et slags forbrukslån. Vi skal her se litt nærmere på hvordan det fungerer og hvilke betingelser de opererer med.

Betingelser

Fleksibelt Lån fungerer på samme måte som et forbrukslån og kan brukes fritt til det du måtte ønske: Du bestemmer selv om du vil refinansiere tidligere gjeld eller pusse opp leiligheten. Du kan låne mellom 10.000 og 400.000 kr, og det er ingen krav om å forplikte seg til en fastsatt nedbetalingsplan. Men lånet må selvsagt fortsatt betales tilbake.

Den nominelle renten er fra 7,9% til 19,9%. Den effektive renten er ikke oppgitt og kan vanskelig regnes ut nøyaktig siden ulike banker inkluderer ulike ting, men Komplett Bank gir selv et eksempel der den nominelle renten er på 14,3% og den effektive er på 16,9%. Så du kan regne med at den effektive renten vil være noen prosent høyere enn den nominelle. Du kan også velge en flytende rente som banken kan forandre med minimum 6 ukers varsel.

Renten du får tilbud om, vil avhenge av søknaden din og den økonomiske situasjonen du er i. Tilbydere ønsker å se om du er i stand til å tilbakebetale lånet du ber om. De vil derfor foreta en kredittsjekk, og de vil sjekke offentlige opplysninger om deg. Du vil alltid få et gjenpartsbrev fra kredittselskapet som ble brukt med opplysningene som er tatt i betraktning. Om du ser at de ikke er riktige, bør du ta kontakt med selskapet for å få det rettet opp.

Etableringsgebyret er på 490 til 1950 kr, avhengig av lånets størrelse, og termingebyret er på 35 kr.

Hvordan søker jeg, og hvilke kriterier må jeg oppfylle?

Du søker via nettet og vil umiddelbart få svar på om lånet er innvilget. Lånet kan også utbetales på dagen dersom avtalen signeres elektronisk med BankID. Hvis du søker om et større beløp, definert som lån over 50 000 kr, anmodes du om å sende inn lønnsslipp og selvangivelse for å bekrefte opplysningene du brukte i søknaden.

Direkte kriterier for å søke er blant annet at du må være minst 20 år gammel og ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Du må også være norsk statsborger og ha en norsk adresse som er oppført i folkeregisteret.

Betalingsforsikring

Du kan tegne en egen forsikring for lånet du tar opp. Den vil kunne dekke månedlige terminbeløp ved ufrivillig arbeidsledighet eller midlertidig uførhet i inntil ett år. Om du tegner forsikringen, vil du bli belastet 0,25% av saldoen hver måned.

Oppsummering

Det er alltid vanskelig å si om et lån hos en tilbyder er gunstig eller ikke, da det endelige tilbudet varierer fra person til person. Men helhetlig sett er betingelsene hos Komplett Bank relativt gode. Om du er ute etter et lån uten sikkerhet, kan det derfor være lurt å legge inn en søknad og se hva slags tilbud du får. Som nevnt vil du få svar på søknaden din umiddelbart.