Max lånebeløp 500 000,-

Max løpetid 15 år

Effektiv rente 16,6%

Fordeler:
  • 18 års aldersgrense
  • Innhent det beste tilbudet fra 10 låneselskap
  • Bra nettside

Søk nå (Annonse) eff.rente 16,6%, 65.000 kr o/5 år, etabl.geb. 950,- Tot. kr 93 730

Fordeler:
  • 18 års aldersgrense
  • Innhent det beste tilbudet fra 10 låneselskap
  • Bra nettside

Centum Finans

Centum Finans er agent for 10 forskjellige banker du kan søke lån gjennom, og har med hovedsete i Bergen blitt en av Norges største tilbyder av uavhengige forbrukslån, eller lån uten sikkerhet. Blant samarbeidsbanker finner vi kjenninger som yA bank, Santander Consumer Bank, Ikano Bank og GE Money Bank. Fordelen med å søke gjennom en agent, er at du lett kan finne ut hvem som vil gi deg det beste tilbudet. En tilbyder av forbrukslån vil alltid foreta en individuell vurdering av søknaden din og gi deg et tilbud basert på den, så derfor kan eksempelvis renten på lånet variere ganske mye fra tilbyder til tilbyder.

Vi skal gi deg en pekepinn om hva du kan forvente av tilbud om du legger inn en søknad, og vi skal se på hvordan selve søkeprosessen fungerer.

Betingelser

Du kan låne mellom 5000 og 400.000 kr og få en nedbetalingstid på inntil 15 år. Den effektive renten starter på 10,4%. Men som vi har vært inne på tidligere, vil de aller færreste få den laveste renten, og renten blir først bestemt etter at tilbyderen har undersøkt offentlige opplysninger som ligningstall og foretatt en kredittsjekk. Blir et tilbud gitt og akseptert, er det et etableringsgebyr på 950 kr. Som oftest blir den summen inkludert i lånet.

Hva lånet blir brukt til, er helt opp til søkeren selv. Om man har flere kredittkort eller smålån hos flere operatører, kan det svare seg å samle alt på ett sted. Det gjør den personlige økonomien mer oversiktlig og det vil ofte være en rimeligere løsning med lavere rente. Om du ønsker å gjøre en refinansiering med lånet, trenger du bare å opplyse banken om det, så vil de ta seg av jobben med å innfri det som er av utestående gjeld.

Om muligheten byr seg, kan en alltids betale ned forbrukslånet før nedbetalingstiden og på den måten kutte ned kostnadene på lånet.

Søknadsprosess og kriterier

Når du legger inn en søknad gjennom en finansagent, vil agenten kontakte sine samarbeidspartnere, se hva de kan tilby og komme tilbake til deg om du får et tilbud på lån. Vanligvis er det en rask prosess, og du vil normalt få svar i løpet av dagen. En kan benytte BankID for elektronisk signering av lånepapirene, og da vil pengene stå på konto innen to til tre dager.

På tross av at du søker gjennom en agent, vil du måtte oppfylle de normale kriteriene for å kunne søke om lån. Det betyr ingen betalingsanmerkninger eller inkassosaker og fast inntekt på minimum 120.000 i året, og du må være registrert i det norske folkeregisteret. Du trenger også være fylt minst 18 år.

Å legge inn en søknad er helt uforpliktende, og et tilbud vil stå åpent i 30 dager.

Er det lurt å søke om forbrukslån gjennom Centum Finans?

Man kan stille det samme spørsmålet om enhver finansagent. Generelt sett er en agent en lur måte å forenkle låneprosessen på. En agent er ikke klassifisert som en bank, og måten de tjener penger på, er som oftest at de får en provisjon fra banken som utsteder lånet du aksepterer. Det er derfor i deres interesse å gi deg det beste tilbudet de kan finne for å gjøre det mest mulig attraktivt for deg å si ja.

Vi snakker ofte om hvor lurt det er å hente inn flere forskjellige tilbud når du er på jakt etter et lån. Det er ingen ulempe med det da alle lånetilbud vil være uforpliktende. Med lån har du, som med de fleste typer forbrukertjenester, 14 dagers angrerett. Så det er ingenting i veien for å gå aktivt ut for å finne det beste tilbudet. Å bruke en finansagent gjør fort ting litt enklere, og det er tidsbesparende. Du trenger kun å sende inn en søknad som agenten bruker til å kontakte alle sine samarbeidspartnere.