Max lånebeløp 400 000,-

Max løpetid 15 år

Effektiv rente 15,8%

Fordeler:
  • Raskt svar
  • Lån fra 5 000 kroner
  • Lang nedbetalingstid
  • Individuelt satt rente

Søk nå Eff.rente 15,8 %, 65 000 o/ 5 år, etb. 950,- Tot. 92.354,-

Fordeler:
  • Raskt svar
  • Lån fra 5 000 kroner
  • Lang nedbetalingstid
  • Individuelt satt rente

Telefinans

Telefinans er en låneformidler som samarbeider med flere forskjellige banker. En søknad gjennom dem vil derfor kunne gi deg flere tilbud å velge mellom. Med hovedsete i Fredrikstad har de vært et selskap som har formidlet lån siden 1985, og det er forbrukslån og direkte refinansiering som er hovedfokuset. I dag samarbeider de med blant andre DNB, Santander Consumer Bank, yA bank og Bank Norwegian. Disse bankene har vi har omtalt her tidligere.

Som vanlig skal vi se nærmere på hvilke krav som stilles for å kunne søke om lån og hva slags betingelser du kan forvente.

Finansagenter

Som vi hintet til innledningsvis, er en låneformidler, eller en finansagent, et selskap som henter inn forskjellige tilbud på lån og presenterer dem for søkeren. Det er med andre ord en enkel måte å kunne sammenligne forskjellige tilbud på og dermed velge hva som passer ens egen situasjon best. En finansagent er regulert av Finanstilsynet og kan kun motta provisjoner fra samarbeidende banker. Provisjonen blir vanligvis utbetalt av banken du velger å benytte deg av. Det er derfor helt gratis å bruke tjenesten, og ingen kostnader tilfaller deg. En lånesøknad vil også være helt uforpliktende, så du trenger ikke å akseptere noen av tilbudene som eventuelt kommer. Det er derfor en god ordning som enkelt vil kunne orientere deg om hvilke tilbud som finnes.

Betingelser på forbrukslånet

Du kan søke om lån fra 5000 og opp til 400.000 kr, og nedbetalingstiden er inntil 15 år. Renten på et lån er alltid satt individuelt og varierer fra person til person. Bankene prøver å prise inn risikoen ved å låne ut penger med rentene de setter. Det er derfor en person med høyere inntekt og sterkere økonomi normalt vil kunne oppnå en lavere rente enn andre. Banken ser på det som mindre sannsynlig at lånet ikke vil bli betalt tilbake enn et lån til en person som har dårligere økonomi. Det vil alltid bli gjort en kredittsjekk av søkeren, og offentlige opplysninger blir gjennomgått for å vurdere hvilken rente som skal bli tilbudt.

Det er vanlig å oppgi den laveste og høyeste renten en bank operer med. Det er noe vanskeligere å vite når en sender en søknad gjennom en finansagent da de samarbeider med flere banker. Det er også tilfellet med Telefinans. Men om vi tar utgangspunkt i bankene de arbeider sammen med, kan du vente deg en effektiv rente fra 9,59%. Det er den rimeligste renten som de aller færreste vil kunne oppnå, og gjennomsnittlig rente for søkere vil nok ligge på rundt 17%.

Kriterier for å søke

For å sende inn en søknad om forbrukslån, må man ha fylt minst 23 år og kunne vise til en årsinntekt på minimum 180.000 kr. Søker du om et såkalt smålån som er under 75.000 kr, holder det at du er fylt 20 år. Det er uavhengig av lånebeløp også et krav om å være registrert i det norske folkeregisteret, og som søker kan du ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker.

Husk at banken vil kunne kreve en kopi av lønnsslipper og selvangivelse for å dokumentere faste inntekter og andre opplysninger som er oppgitt i søknaden. Så sørg for at alle opplysningene er korrekte.

Hvordan sender jeg inn en søknad?

Alt skjer gjennom nettsiden, og du trenger kun å fylle inn ett søknadskjema som vil bli videresendt til alle de samarbeidende bankene. Vanligvis vil du få svar på søknaden i løpet av samme dag om den blir sendt i normal arbeidstid, ellers blir den besvart neste virkedag. Får du et tilbud som du aksepterer, vil du måtte signere alle lånepapirer og sende dem i retur før pengene blir utbetalt. Hvor lang tid det tar, er avhengig av om banken du får lånet hos aksepterer elektronisk signering eller om lånepapirene må sendes fysisk gjennom posten. Ved elektronisk signering vil du normalt få pengene på konto innen 1-3 virkedager.