Max kredittbeløp 100 000

Betalingsutsettelse 50 dager

Effektiv rente 22,9%

Fordeler:
  • Rabatt på nettbutikker
  • Gebyrfritt og uten årsgebyr
  • Reise- og gjeldsulykkeforsikring
  • 50 rentefrie dager

Søk nå (Annonse) Eff.rente 22,90%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt: 16.744,-

Fordeler:
  • Rabatt på nettbutikker
  • Gebyrfritt og uten årsgebyr
  • Reise- og gjeldsulykkeforsikring
  • 50 rentefrie dager

yA Bank kredittkort

yA bank er en relativ ny norsk bank. Den startet i 2006 og har i dag over 100.000 kunder. Vi skal se litt nærmere på kredittkortet de tilbyr, hvilke fordeler det har og hvordan det fungerer, og forhåpentligvis vil du på slutten av artikkelen ha funnet ut om dette er kortet for deg eller ikke.

Betingelser og bruk

For å kunne få et kredittkort hos yA Bank, må du ha fylt 20 år. De krever også at du kan vise til fast inntekt på minimum 200.000 kr i året. I tillegg kan du ikke ha noen betalingsanmerkninger. Det er verken etableringsgebyr eller årsavgift, og varekjøp er også helt gebyrfritt. Det samme gjelder for uttak av kontanter i minibanker både innenlands og i utlandet. Vær oppmerksom på at selv om den norske utstederen ikke belaster deg for noe, kan fortsatt utenlandske leverandører trekke deg for gebyrer. Det hender også at minibankeiere opererer med egne valutakurser som gjør at du må betale noe mer enn hva du måtte gjort i Norge.

Den effektive renten på kortet er på 22,90% og du kan få kreditt opptil 100.000 kr. Det er inntil 50 dagers betalingsutsettelse på kortet. Det betyr at du slipper renter om du betaler alt innen den fristen.

Om du ikke får 100.000 kr i kreditt fra starten av, kan du søke om mer etter hvert som kundeforholdet utvikler seg. Det må gjøres skriftlig. Men så lenge banken ser at du er en regelmessig og god betaler, er muligheten god for å øke kredittrammen. Det samme vil det være om du kan dokumentere at du har gått opp i lønn.

Fordeler

yA BankDet er flere fordeler knyttet til kortet. Man får 10% rabatt på Boozt.com og på treningsutstyr fra X-life. Gratis medlemskap i Norsk Familieøkonomi følger også med om du blir kunde. Det er et magasin som kommer med råd og tips om hvordan man kan ordne sin egen og familiens økonomi best mulig.

Tid tider vil det også være forskjellige kampanjer, og idet denne artikkelen blir skrevet, er det 3% på all dagligvarehandel fram til 31. Oktober.

Forsikringer

Det er to forsikringer inkludert i kortet: en reiseforsikring og gjeldsulykkeforsikring.

Reiseforsikringen gjelder først når du betaler 50% av transportkostnadene med kredittkortet. Forsikringen blir levert av Ace Europe og dekker tyveri og tap av bagasje, og den vil også dekke kostnader ved ulykker eller sykdom. Forsikringen gjelder i opptil 90 dager.

Gjeldsulykkeforsikringen er en annen gratis forsikring som er lagt inn i kredittkortet. Det er en forsikring som vil dekke det som måtte være av utestående renter og beløp om korteier blir utsatt for en ulykke som medfører dødsfall. Den vil dekke opptil 100.000 kr, og i likhet med reiseforsikringen er denne også levert av Ace Europa.

Hvem passer kortet for?

Kredittkortet er et standardkort som kan passe for de fleste. Det gir ikke like mange fordeler som man kan få andre steder, men gjør man litt nettshopping her og der, vil det fortsatt være noe å spare. Den effektive renten er ikke blant de dyreste, men heller ikke blant de billigste. Men jevnt over er det et kort som nok kan fungere for de fleste.

Om du er ute etter mer spesialiserte kort med spesifikke fordeler, som for eksempel rabatt på bensin, finnes det kort som kan gi deg det. Men om du bare ønsker å ha et kort i bakhånd om du skulle trenge noe ekstra, og ikke er nevneverdig opptatt av hvilke fordeler eller rabatter du får, kan dette være greit alternativ.