Max lånebeløp 400 000,-

Max løpetid 15 år

Effektiv rente 18,92%

Fordeler
  • Tilbud fra flere banker
  • Svar innen fire timer
  • 21 års aldersgrense

Søk nå 65 000 /o 5 år, eff. 18,92%, etb. geb. 950,- totalt 97.878,-

Fordeler
  • Tilbud fra flere banker
  • Svar innen fire timer
  • 21 års aldersgrense

Roe Finans

Roe Finans er en finansagent som samarbeider med flere forskjellige banker og hjelper deg finne et forbrukslån. Det er en effektiv prosess, og de lover deg svar på alle lånesøknader innen 4 timer. Banker du kan få lån hos og som jobber sammen med Roe, er DNB Finans, Collector Finans, yA Bank, Svea Finans, GE Money, Santander, Ekspresbank, BB Finans og Bluestep Finans. Flere av disse har vi egne omtaler av som du kan lese.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på fordelen med å søke gjennom en finansagent, hvordan det fungerer og hvilke betingelser du kan få.

Søknadsprosess med en finansagent

Når du legger inn en søknad hos en låneformidler, blir det litt som å sende en egen individuell søknad til alle de samarbeidende bankene. Selv om søknaden kommer gjennom en tredjepart, vil de bli behandlet som om de er sendt direkte fra søker. Når en lånesøknad kommer inn til en bank, vil de først samle inn informasjon om din økonomiske situasjon. De vil se på hva som er oppført i søknaden og hva ligningstall og andre offentlige opplysninger sier, og det vil bli foretatt en kredittsjekk. Etter en samlet og helhetlig vurdering vil det bli bestemt om de vil gi deg et lånetilbud eller ikke, og hvilke betingelser det vil inkludere. Generelt gjelder det at jo bedre økonomi man kan vise til, jo bedre vil betingelsene være. Banken vil se det som mindre sannsynlig at en person med velordnet økonomi vil få problemer med å betale avdragene enn at en som ikke har det vil få problemer. Derfor vil de gi lavere rente til en person i den første kategorien.

Andre kriterier som er vanskelig å unngå om søknaden din skal bli godkjent, er at du ikke må ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker, at du må ha en bruttoinntekt på minst 200.000 kr i året, og at du må være registrert i det norske folkeregisteret. Det er også krav om du har skattet til Norge i minst 3 år og er norsk statsborger.

Enkelt å søke

Om du oppfyller kravene over og ønsker å søke om lån, er det veldig enkelt, og du trenger kun opplysninger som kontaktinfo, hvor mye du søker om og om du ønsker en medsøker eller ikke. Banken vil se det som positivt om det er en medsøker, og du kan ofte oppnå bedre betingelser. Begge vil i et slikt tilfelle være ansvarlige for lånet, og om ikke personen som direkte tok opp lånet kan betale, blir det medsøkerens ansvar å betale avdragene på lånet.

Betingelser på lånet

Siden søknaden går til flere forskjellige tilbydere, er det vanskelig å vite hva slags betingelser man vil få tilbud om. Men om vi tar utgangspunkt i en av de rimeligere bankene søknaden går til, vil den nominelle renten starte på 7,9%. Når det er oppgitt nominell rente, er det alltid viktig å vite forskjellen på den og effektiv rente. Den nominelle renten er den årlige renten minus gebyrer og omkostninger. Den kan også være basert på noe mindre enn et fullt kalenderår, noe som igjen gjør den lavere enn det den vil være i praksis. Det du faktisk må betale, kalles effektiv rente. Den inkluderer alle gebyrer og omkostninger man vanligvis har når man tar opp et forbrukslån, slik som etableringsgebyr og termingebyr.

Du kan søke om lån inntil 400.000 kr, og du kan få en nedbetalingstid på 15 år.

Bør jeg søke om lån gjennom Roe Finans?

Som nevnt innledningsvis, vil du få svar individuelt fra alle de samarbeidende bankene innen 4 timer, og du kan dermed gå gjennom de forskjellige tilbudene og se hva som passer din situasjon best. Det er ingenting i veien for å søke gjennom en finansagent, og banken behandler søknaden din på samme måte som om den skulle vært sendt direkte. En lånetilbyder tjener penger ved at banken du aksepterer lånet i betaler ut en provisjon, så det er også i deres interesse at du får de beste tilbudene.