Max lånebeløp 85% av bolig

Max løpetid 25 år

Effektiv rente Individuelt

Fordeler:
  • Få mange tilbud
  • Få et finansieringsbevis
  • Mange sparer mye penger
  • Kan også bytte bank/forsikring

Med Penger.no sender du én søknad om boliglån og mottar mange tilbud fra banker. Du ser gjennom tilbudene, og velger det beste for deg. Tjenesten er uforpliktende og gratis!

Søk nå

Fordeler:
  • Få mange tilbud
  • Få et finansieringsbevis
  • Mange sparer mye penger
  • Kan også bytte bank/forsikring

Med Penger.no sender du én søknad om boliglån og mottar mange tilbud fra banker. Du ser gjennom tilbudene, og velger det beste for deg. Tjenesten er uforpliktende og gratis!

Boliglån

BoliglanPå et tidspunkt i livet vil de fleste av oss vurdere å kjøpe seg en egen bolig. For å gjøre det må man som oftest ty til et boliglån. Men det finnes veldig mange forskjellige lånetyper og benevninger som blir brukt rundt et slikt lån, og det kan gjøre det vanskelig å orientere seg i jungelen av tilbud. Om det høres kjent ut vil forhåpentligvis ting være noe klarere etter du har lest denne artikkelen.

Førstegangskjøpere

Det er noen lånetyper som ofte går igjen. En av de er for unge lånetagere (som regel opptil 35 år) som er førstegangskjøpere. Havner man i den kategorien vil flere banker kunne tilby lån med ekstra gode betingelser. Både vil renten som regel være lavere, men også hvor mye man kan få i finansiering vil øke. Opp imot 85 % er ikke uvanlig, og stiller man med tilleggspant, som foreldres hus, vil man kunne oppnå en 100 % finansiering.

Avdragsfrihet de første månedene er heller ikke uvanlig å oppnå på et slikt lån for førstegangskjøpere. Renten vil selvsagt også følge lånet gjennom hele løpetiden og vil ikke økes når man blir eldre enn 35. Dette låner er naturlig nok blitt et populært valg for unge mennesker som prøver å komme seg inn på boligmarkedet.

Flytende eller fastrente

Foruten såkalte unge boliglån, vil de fleste banker kunne tilby deg et lån hvor du kan velge mellom flytende og fastrente. For et lån med en fastsatt rente vil intervallen renten er låst, normalt strekke seg fra minimum 3 år opptil 10 år. Så spørsmålet blir jo da, hva bør man velge av de to typene? Svaret vil være avhengig av hvilken situasjon du er i. Som regel vil fastrenten være noe høyere enn den flytende renten, men med flytende rente tar du en risiko for at den kan øke etter hvert. En viktig ting å ta hensyn til er din økonomiske situasjon. Kan du takle økte regninger på lånet om renten stiger? Om du ikke kan det bør du holde deg til en fastrente som gir deg oversiktlige faste nedbetalinger. Har du litt større spillerom økonomisk sett, kan du vurdere en flytende rente.

Boligkreditt

Et alternativ til det vanlige banklånet er boligkreditt. Det vil som regel kun passe de med en sterkere økonomi, siden finansieringen vanligvis ikke overstiger 60 %. Men det vil kunne gi deg en mer fleksibel bruk av det belånte beløpet. Boligkreditt er akkurat som navnet sier, en kreditt gitt til deg med pant i verdien på huset. Du betaler kun renter på pengene du bruker, og kreditten har du hele tiden tilgjengelig så lenge du ikke overstiger det totale beløpet. En slik kreditt vil for mange også kunne fungere som en økonomisk buffer og tilgang til ekstra kapital om behovet dukker opp.

Hvordan finner du beste tilbudet?

Hvordan du kan finne en tilbyder som kan gi deg det beste tilbudet, med den laveste renten, er vanskelig å svare på. Men det som du uansett alltid bør gjøre er å søke om lån flere steder, og i hvert fall sammenligne flere tilbud. Husk at det er du som forbruker som bestemmer, og det finnes mange lånetilbydere der ute. Så om du ikke er fornøyd med hva som blir satt opp for deg, må du ikke være redd for å kommunisere at du ikke har noe problem med å se på andre tilbydere. Det vil som regel kunne gjøre at banken vil sørge for at du får et så godt tilbud som mulig.

Se også på muligheten for å bli en såkalt totalkunde hos selskapet som gir deg lån. Samler du nemlig alt av forsikringer og opprettet en brukskonto eller lønnskonto hos tilbyderen, kan du ofte oppnå bedre vilkår.