Inkassolån

Et inkassolån er slett ikke umulig – altså, du kan faktisk låne penger selv om du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Men det kan være vanskelig, og det er dessverre ingen garantier. Vi i Finansguide.com har laget en liste over aktørene som høyst sannsynlig vil gi deg innvilget søknad, men vi gjør oppmerksom på at det til syvende og sist er bankene selv som bestemmer.

Bank2 (med sikkerhet i bolig)

Max lånebeløp10 mill.

Max løpetid30 år

Effektiv rente fra 6,65%

Søk nå Eff rente 6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291,- (annonse)

Inkassolån for å fjerne gammel gjeld

Vi vet hvor vanskelig det er å sitte med inkassosaker der du ender opp med å få anmerkninger og det blir etter hvert en fæl situasjon hvor du kanskje ikke en gang kan by på drømmehuset du har sett for deg i lenger tid. Kanskje får du heller ikke tatt opp et mindre billån, og du har helt sikkert fått flere avslag hvis du har søkt etter kredittkort eller forbrukslån uten å ha sondert hvilke aktører som er bedre enn andre på nettopp dette feltet.

Vi vil derfor anbefale et inkassolån som vil fungere som refinansiering. Dette er for å fjerne alle inkassosaker, eventuelle smålån og andre ting som ”henger igjen” fra tidligere. På den måten kan du starte helt på nytt. Du får da ett lån å forholde deg til, det blir enklere å få oversikt og dermed også mye enklere å begynne og se fremover, planlegge og rett og slett leve livet igjen. Så brutalt kan faktisk inkassosaker være på oss mennesker – at livet rett og slett blir satt litt på vent.

Får du innvilget et lån hos en av aktørene vi har listet opp ovenfor, anbefaler vi deg derfor på forhånd å regne nøye på hvor mye du trenger. Målet bør være å kunne starte på nytt og forholde seg til ett lån. Kanskje trenger du også litt ekstra for å få en bil, kjøpe nytt kjøleskap – og så videre. Dette må selvsagt med i lånesummen, for du bør unngå å ta opp smålån ved siden av.

Hva må til for å få et inkassolån?

Når du har inkassosaker på deg, kan det som sagt være vanskelig å få lån. Du er en risiko for bankene på grunn av din dårlige historikk, og du vil naturligvis ikke få markedets beste rente. Men selv med en høy rente, vil du kunne få en ny start.

Det er selvfølgelig en fordel, kanskje også til syvende og sist et kriterie fra banken, at du har en fast inntekt og en bruttolønn (før du betaler skatt) på minst 150 000 kroner i året. Har du mer enn dette, er vi rimelig sikre på at du klarer å skaffe deg et lån på tross av inkasso, men også her må du regne med å få avslag en rekke ganger før du kommer gjennom.

Er du så heldig at du kan stille pant i fast eiendom, enten det er hus, bil, mc eller andre ting, er dette også en stor fordel. Da blir risikoen mindre for banken og dermed enda mer sannsynlig at du får innvilget lånet.

Uansett skader det ikke å sende inn en søknad. Send gjerne til flere samtidig. Det er ingen av disse søknadene som er forpliktet for din del, og det aller verste som kan skje er dermed at du får et nei. Verre er det ikke – og i beste fall får du jo ja – og da kan du begynne på nytt igjen! Er dere to som søker, er dessuten sjansene større.