Oppussingslån

Har du gått med tankene lenge at kjøkkenet trenger å bli pusset opp, eller kanskje er det et soverom eller bad som trenger litt oppfriskning, men pengene strekker ikke til? Det er nok tilfellet for mange. De færreste av oss har kapital liggende til å kunne betale for en hel oppussing i en engang. Alternativet blir da å enten ta det trinnvis, ettersom man har litt penger til overs, eller man kan ta opp et lån. Fordelen med å ta opp et lån, er at man kan få gjort alt med en gang.

Axo Finans

Max lånebeløp500 000,-

Max løpetid15 år

Effektiv rente 15,84%

Søk nå (Annonse) Eff rente 15,9%, 100 000 o/5år, Kost 40 256 Tot 140 256

Bank Norwegian

Max lånebeløp600 000,-

Max løpetid5 år

Effektiv rente 17,8%

Søk nå (Annonse) eff. rente 17,8%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 950,- Tot. 95.872,-

Lendo

Max lånebeløp500 000,-

Max løpetid5 år

Effektiv rente 11,55%

Søk nå (Annonse) Eff. 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kost kr 36,215, tot kr 156,215

Zmarta

Max lånebeløp500 000,-

Max løpetid15 år

Effektiv rente 16,6%

Søk nå (Annonse) eff. rente 16,6%, 65.000,- o/5 år, etabl.geb. 950,- Tot. 93 730,-

KlikkLån

Max lånebeløp40 000

Max løpetid60 mnd

Effektiv rente 16,37%

Søk nå (Annonse) Eff.rente 16,37%, 20 000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Tot. 28 667,-

Centum Finans

Max lånebeløp500 000,-

Max løpetid15 år

Effektiv rente 16,6%

Søk nå (Annonse) eff.rente 16,6%, 65.000 kr o/5 år, etabl.geb. 950,- Tot. kr 93 730

Hva er et oppussingslån?

OppussingslånMed mindre du har et boliglån som du kan refinansiere eller øke for å dekke en oppussing, vil et oppussingslån normalt falle under kategorien for usikrede lån. Det betyr at banken ikke tar noe sikkerhet i boligen for å betale ut pengene til deg. Du kan dermed også bruke pengene akkurat slik du ønsker. Så tar du et lån primært for oppussing, men låner litt ekstra for en ferietur, kan du helt fint gjøre det uten at banken vil stille noe spørsmålstegn ved det. Men du må selvsagt alltid passe på at du klarer nedbetalingene uten problem. Et tema vi kommer tilbake til seinere.

For å svare på om det er et lån som kan svare seg for deg, er det enkelte ting du må ta i betraktning. Det første er rett og slett å tenke gjennom om du trenger å gjøre renoveringen nå. Kan du for eksempel vente noen ekstra måneder, og på den måten spare opp det som trengs? I enkelte tilfeller verken kan eller ønsker man å utsette oppussingen, og da er blir neste steg å få full oversikt på hvor mye et lån kommer til å koste. Det første steget da er å hente inn tilbud.

Gjør det lett for deg selv

Det å hente inn tilbud kan fort være en tungvint prosess om du ikke har vært gjennom noe lignende før. Kvir du deg for å starte, kan ting bli gjort enklere om du bruke en side som sammenligner alle tilbudene for deg, eller du kan også vurdere å benytte deg av en såkalt finansagent. En finansagent et et selskap som ikke selv betaler ut lån, men har avtaler med flere forskjellige banker. Når du sender en søknad gjennom finansagenten vil de ta kontakt med alle sine samarbeidspartnere, og de vil da kjempe seg i mellom om å gi deg det beste tilbudet. Det er en veldig enkel måte å hente inn flere tilbud på med kun en søknad. Alle tilbudene du får tilbake er selvsagt helt uforpliktende, og vil som regel bli stående i 14 dager.

Før du aksepterer en avtale må du ha full klarhet i hva den effektive renten på lånet er, hva det vil tilsvare i faktiske kroner og øre hver måned, og også ha kontroll på andre avgifter som kan følge med. Etableringsgebyr og terminbeløp blant de mer vanlige. Når det er gjort må du se hvordan de månedlige nedbetalingene vil påvirke den økonomiske situasjonen din. Det kan være lett å tenke seg at en kan kutte ned på matutgifter og andre ting, men når ting kommer til stykke er det gjerne vanskeligere enn en først hadde trodd. Vær derfor konservativ når du beregner hvor mye kan klare å nedbetale. Sikt deg også inn på å nedbetale ting så raskt som du kan. Jo lenger du strekker nedbetalingstiden, jo mer vil du betale i renter og avgifter. Så du kan effektiv minimere kostnadene ved lånet, ved å prioritere raskere nedbetaling.

Anbud på oppdrag

Dersom det er oppdrag i forbindelse med oppussing som må på anbud, kan dette være en god idé å gjøre i forkant av lånet. Vårt tips er å bruke nisjetjenester på nett for å innhente spesifikke tilbud. Et eksempel er maleroslo.no hvor du kan innhente tilbud fra malerfirma i Oslo.

Disse anbudene er uforpliktende, og vil sånn sett gi deg muligheten til å danne deg et kostnadsbilde før du velger å ta opp et lån slik at det er enklere å se hvor mye penger du bør låne.