Dieselkort

Kjører du mye bil kan du fort spare gode penger på å skaffe deg et kredittkort som gir deg rabatt på drivsstoff. Disse er ofte kalt bensinkort, men de gir også rabatt på diesel.

Kredittkortmarkedet i dag er oversvømt med alle mulige tilbud, så å finne det dieselkortet som passer deg best kan fort være vanskelig. Vi skal derfor nå ta en gjennomgang på noen av de mest populære alternativene.

365 Privat

Max kredittbeløp50 000

Betalingsutsettelse45 dager

Effektiv rente25,21%

Søk nå (Annonse) 15 000,- o/12 mnd: totalt 16 907,-

Flexi Visa

Max kredittbeløp100 000

Betalingsutsettelse50 dager

Effektiv rente24,60%

Søk nå (Annonse) 35 000, - o/12 mnd: Tot. 39 349,-

Ikano Visa

Max kredittbeløp100 000

Betalingsutsettelse50 dager

Effektiv rente20,10%

Søk nå (Annonse) 15 000 o/12 mnd: totalt 16.573 kr

365Privat

DieselkortEt av de mer populære er 356Privat. Og det er ikke uten grunn. De har nemlig utviklet en såkalt Cashback-ordning som månedlig gir deg tilbake 3.65 % av all bruken du har hatt på skobutikker, klesbutikker og ikke minst bensinstasjoner. I tillegg får du en ekstra rabatt når du fyller på Esso-stasjoner som tilsvarer 30 øre per liter. Det er en av de høyeste rabattene man kan oppnå i dag. Ellers har kortet også rabatt på leiebil, reiseforsikring og du kan få en rentefri periode på 45 dager.

Ønsker du deg kredittkortet er det noen kriterier du må oppfylle. Du må være over 21 år, ha en fast inntekt på minst 140.000 kr og ikke være registrert med noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Merk at den maksimale kreditten du kan få innvilget er på 50.000 kr, og i løpet av 12 måneder er det satt et tak på tilbakebetalt cashback på 2000 kr.

Les omtalen av 365privat

Flexi Visa

Det er Santander Consumer Bank som utsteder det andre bensinkortet vi ønsker å belyse. Det er et interessant kort som du kan forme til å gi rabatter der det teller mest. Du ha nemlig muligheten til å velge mellom ulike segmenter som vil gi deg 4 % rabatt. Rabatten du oppnår vil bli tilbakebetalt til deg en gang i måneden. De forskjellige kategoriene er sportsutstyr, flyreiser, elektronikk, klær og sko, og selvsagt bensin. Du kan fritt benytte den bensinstasjonen du selv ønsker. Det er et VISA-kort, og kan derfor brukes i nær sagt alle normale utsalgssteder. Hver måned kan du skifte over til en annen kategori om du ønsker. Så fleksibiliteten som følger med kortet er veldig bra.

Aldersgrensen for å søke om kortet er satt til 20 år. Den øvre kredittgrensen er 100.000 kr, og kortet er både gratis å få og gratis å beholde. Det betyr altså at det ikke er noen etableringsgebyr eller årsavgifter å ta hensyn til.

Les omtalen av Flexi Visa

Shell MasterCard

Ikano Bank er det som har satt i stand Shell MasterCard. Og som navnet tilsier er dette kortet et mer rent bensinkort, kontra de to vi har omtalt over. Det er også naturlig nok kun for alle Shell stasjoner, noe som gjør at kortet for enkelte kan være noe begrensende i bruk. Men er Shell din vanlige bensinstasjon, kan du fort spare mye penger. Rabatten du får per liter er på 40 øre og vil være den samme uavhengig av hvilken type drivsstoff du tanker.

Men kortet har også noen andre fordeler foruten drivsstoffrabatt. Den er nemlig knyttet til Trumf-systemet som tilhører NorgesGruppen. Så handler du i noen av dagligvarebutikkene de driver (Spar, Joker, Meny, Kiwi) får du 1 % rabatt. Det høres kanskje ikke så mye, men det bygger seg fort opp.

Stort sett for alle kredittkort må du ha en god betalingshistorikk å vise til for å få det utstett. Det betyr at om du har pågående inkassosaker eller betalingsanmerkninger, vil det være vanskelig å få godkjent en søknad. Du må også viser til fast inntekt og være norsk statsborger samt registrert i det norske folkeregisteret. Det er ellers ingen oppstartavgifter knyttet til å skaffe seg kortet, og du vil kunne få en rentefri periode på inntil 50 dager. Største kreditten du kan få innvilget er 75.000 kr.

Les omtalen av Mastercardet fra Shell