Max lånebeløp 500 000,-

Max løpetid 5 år

Effektiv rente 11,55%

Fordeler:
  • Velg mellom 10 forskjellige banker
  • Søk og signer elektronisk
  • En del av Schibsted-konsernet

Søk nå (Annonse) Eff. 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kost kr 36,215, tot kr 156,215

Fordeler:
  • Velg mellom 10 forskjellige banker
  • Søk og signer elektronisk
  • En del av Schibsted-konsernet

Lendo

Lendo, et selskap som siden 2007 har vært en av de ledende tilbyderne av lån uten sikkerhet i Sverige, er nå kommet til Norge. De er en del av Schibsted-konsernet, og om ikke det høres kjent ut, så er det eieren av Aftenposten, VG, E24, Bergens Tidene, Dine Penger og Finn.no. Det er et av Nordens største mediekonsern og har over 7700 ansatte spredt over 27 land.

Lendo er en finansagent, og du får dermed ikke lån direkte fra dem, men gjennom samarbeidsbanker. Fordelen med å søke gjennom en agent er at du slipper å sende flere individuelle søknader og kan søke i flere banker gjennom en og samme agent. Forskjellige lånetilbydere samarbeider med ulike banker, og i dette tilfellet er samarbeidsbankene GE Money Bank, BB finans, OPP finans, Ikano Bank, Santander, Finaref, yA Bank, Collector, Bluestep Finans, Svea Finans og Ekspress Bank. Flere av dem har vi sett på her tidligere.

Vi skal nå se hvilke kriterier og betingelser man kan forvente når man søker om et forbrukslån.

Betingelser

Betingelsene vil kunne variere veldig når du søker gjennom en agent da vilkårene stort sett følger banken du velger. Men den nominelle renten vil starte på 7,90%, og du kan velge en nedbetalingstid på mellom 3 år og 10 år. Husk at den nominelle renten ikke inkluderer gebyrer, så den effektive renten man faktisk må betale, vil være noe høyere. Hva renten kommer på, vil variere fra bank til bank og blir satt etter en helhetlig vurdering av din situasjon.

Det er et stort spenn i beløpet du kan søke om, fra 5000 kr til 400.000 kr.

Hvordan er søknadsprosessen, og hvilke kriterier må jeg oppfylle?

I og med at en søknad gjennom Lendo vil gå til over 10 forskjellige banker, er det forskjell på hvilke krav som stilles fra bank til bank. Men søker kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker, og det vil være et krav om dokumentert inntekt på over 200.000 kr i året. Om du søker på et mindre beløp på under 50.000 kr, er inntektskravet senket til 120.000 kr. Det er bruttobeløpet man henviser til, altså før skatt. Andre minstekrav er at man må være mellom 20 og 70 år, samt være norsk statsborger og ha skattet til Norge i minimum 3 år.

Du benytter en nettsøknad der du legger inn kontaktinfo, personnummer og beløpet du søker om, og du kan også velge om du ønsker gjenpartsbrevet fra kredittsjekken sendt til deg per post eller elektronisk. Opplysningene fra kredittsjekken er av vital betydning, både for hvilken rente du vil bli tilbudt og for om du får et tilbud om lån. Det er derfor viktig at du sjekker gjenpartsbrevet nøye og ser at alle opplysningene er riktige. Kontakt selskapet som ble brukt dersom de ikke er det for å få dem rettet.

Du kan også ha en medsøker, og det kan øke sjansen for å få et lånetilbud ganske betydelig i noen tilfeller. Om du ikke har en sterk økonomi å vise til, kan det derfor være lurt å bruke en medsøker. Lånet vil fortsatt i hovedsak stå på deg, men om du ikke klarer avdragene, er det medsøker som blir ansvarlig.

Når du har lagt inn søknaden din, vil Lendo sende den videre til sine samarbeidspartnere, og du får en egen konto på nettsiden hvor du kan logge deg inn for å se om du har mottatt et tilbud fra en av dem. Du blir også varslet på SMS og epost når det skjer. Det er altså over 10 banker som mottar søknaden din, og du vil derfor potensielt kunne velge blant 10 tilbud. Studer derfor hvert tilbud godt og velg det som passer deg best. Tilbudene er helt uforpliktende og vil stå i 30 dager. Når du har valgt det tilbudet du mener er best, kan du signere lånepapirene elektronisk med BankID, og du vil da som regel ha pengene på konto innen to virkedager.