Bruke kredittkort i Sverige

De fleste nordmenn har vært i Sverige, og mange av disse har brukt kredittkort hos “söta bror”. Noe av det fine med kredittkort, er det anvendelige og det dynamiske. På grunn av Visa og Mastercard, med bankaksept og chip, kan man sømløst betale med kredittkort også over landegrensene.

Men det er på ingen måte alle kredittkort som gir like gode vilkår når du skal bruke dem i Sverige.

Kredittkort som kan gi fordeler i Sverige

Det er et fåtalls kredittkort som vil kunne gi deg opplagte fordeler på svensketuren:

Drivstoff

De færreste bor rett ved grensa, og man er som regel nødt til å kjøre bil. Avhengig av lengden, vil dette naturligvis kunne bli dyrt. Med gode kredittkort vil du få drivstoffrabatt både i Norge og Sverige.

Kredittkortet Privat365 gir deg nesten én krone rabatt per liter drivstoff du fyller

PS. Vi anbefaler å forsøke å fylle mest mulig drivstoff når du er inne i Sverige, da det gjerne er billigere literpris enn på norsk side.

Shopping

Det er imidlertid mange flere kredittkort som gir gode rabatter på shopping og i visse butikker. Det er dog ikke mange kredittkort som har faste rabattavtaler – ofte er dette avtaler som varierer fra måned til måned. Ikano, Ikeas eget kredittkort, er et eksempel på dette. Her har man månedsrabatter i utvalgte butikker. Kanskje passer nettopp måneden du skal på tur med noe smart du kan benytte deg av?

Øvrig bruk

For øvrig bruk, dersom du ikke finner kort som gir deg spesialavtaler på nettopp det du er ute etter, anbefaler vi deg et kredittkort som gir deg mindre fordeler på “alt”. Santander Red eller butikkort som f eks Coop, gir deg faste rabatter på alle kjøp. Rabattene er riktignok lave, rundt 1%, men i det lange løp kan dette bli mange penger spart så lenge du husker å betale tilbake kreditten.

Andre smarte kredittkort, som for eksempel SAS, Norwegian og andre flyselskap, gir deg flyvepoeng hver gang du bruker kredittkortet. Dette kan potensielt gi billige flyreiser og i noen tilfeller faktisk helt gratis ferieturer.

Bor du i Sverige?

Er du norsk, men bor i Sverige? Da kan det lønne seg med dedikerte svenske kredittkort. Dette gjelder også dersom du har en hytte eller annen fritidsbolig og oppholder deg ofte i nabolandet. Svenske kredittkort vil naturligvis kunne gi ekstra store fordeler når man handler i Sverige. For best mulig rabatter, er det ekstra viktig å sammenligne de svenske kredittkortene.