Max lånebeløp 500 000,-

Max løpetid 15 år

Effektiv rente 17,00%

Fordeler:
  • Uten krav til sikkerhet
  • Elektronisk søknad
  • Bra hjemmeside
  • Aldersgrense 20 år

Søk nå (Annonse) eff. rente 17%, 65.000, o/5år, etabl.geb. 900,-,Tot. 94.540

Fordeler:
  • Uten krav til sikkerhet
  • Elektronisk søknad
  • Bra hjemmeside
  • Aldersgrense 20 år

CompareKing

CompareKing.no er en finansagent, eller låneformidler, som samarbeider med BB Finans og AS Financiering. Her kan du søke om blant annet forbrukslån, billån og kredittkort. På nettsiden har de også et læresenter som inneholder forskjellige artikler om økonomi.

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på forbrukslånet, hvordan en kan søke og hvilke betingelser du kan forvente å få i et tilbud.

Betingelser og refinansiering

CompareKing samarbeider primært med BB Finans når det gjelder forbrukslån. Siden det er et lån uten sikkerhet, vil du kunne bruke pengene på det du selv måtte ønske; om det er en reise eller oppussing er opp til deg. Det er vanlig å bruke et forbrukslån for å refinansiere annen gjeld. Har du for eksempel flere smålån eller kredittkortgjeld spredt over ulike selskaper, vil det kunne være en fordel å samle alt på ett sted. Det gjør det enklere å forholde seg til den personlige økonomien da man kun får én regning, og i tillegg vil et forbrukslån ofte ha lavere rente enn det eksempelvis et kredittkort har.

I de fleste tilfellene vil banken som gir deg refinansiering betale ned gjelden hos de ulike selskapene for deg, og har du tatt opp et beløp som overgår hva du har i utestående gjeld, får du det utbetalt til din personlige konto.

Refinansiering og et reint forbrukslån vil ha de samme betingelsene, og du kan søke om et lånebeløp fra 5000 til 400.000 kr med en nedbetalingstid på inntil 15 år. Den nominelle renten starter på 7,9%. Som vi har nevnt tidligere, er den nominelle renten uten gebyrer, etableringskostnader og andre tillegg som måtte følge med lånet. Den effektive renten er det man faktisk betaler. Den inkluderer alle kostnadene ved lånet og er derfor litt høyere enn den nominelle renten.

Kriterier for å søke

For å sende inn en søknad med håp om å få den godkjent, er det enkelte kriterier som må oppfylles. Du må være minst 20 år gammel, og du må være norsk statsborger. Det er et krav på minimum 120.000 kr i brutto årsinntekt, og du kan ikke være registrert med betalingsanmerkninger eller ha inkassosaker pågående.

Søknadsprosessen

Det eneste du trenger å gjøre for å søke om et forbrukslån, er å sende inn et skjema på hjemmesiden. Det er kun vanlige personalia du må oppgi, samt lånebeløp og hvilken konto et innvilget lån skal utbetales til. Du har også muligheten til å legge til en medsøker. Gjør du det, vil begge bli solidarisk ansvarlig for lånet. Det betyr at medsøkeren plikter å påse at avdrag og nedbetalinger blir gjort på lik linje med hovedsøkeren. Banken ser som oftest positivt på at det er to personer som innehar lånet da det minsker risikoen for mislighold. Det vil igjen gjøre at du lettere oppnår bedre betingelser i form av lavere effektiv rente, og det øker sjansen for å få lånet og det fulle lånebeløpet du ønsker innvilget.

Etter at søknaden er sendt inn, vil du normalt få svar i løpet av samme dag. Velger du å akseptere et tilbud og gå videre, vil du måtte signere alle lånepapirer og gjeldsbrev for så å sende dem i retur til den tilbydende banken. Du kan benytte deg av elektronisk signering med BankID. Det betyr at du slipper å fysisk signere og sende inn dokumentene, og dermed kan lånet utbetales raskere. Signeres dokumentene på den måten, vil du som oftest ha pengene tilgjengelig på din konto innen 1 til 2 virkedager.

Som vi ofte har nevnt før, er det helt uforpliktende å søke om et forbrukslån. Alle banker som mottar en søknad fra deg, vil vurdere deg individuelt for å bestemme hvilken rente de kan tilby deg. Derfor er det alltid lurt å sjekke forskjellige tilbud og sammenligne betingelsene. På den måten kan du sikre deg den beste avtalen.