Kredittkortgjeld

Kredittkort kan være enkle å få tak i og er enkel i bruk, og i noen tilfeller kan kanskje kreditten være litt for tilgjengelig. Har man satt seg i gjeld som er vanskelig å tilbakebetale, håper vi å komme med noen tips i denne artikkelen til hva du kan gjøre.

Refinansiering er den mest opplagte måten å ordne gjelden på, spesielt hvis du har gjeld hos flere aktører. Nedenfor ser du en liste over de mest aktuelle aktørene for deg dersom du vil samle alt i ett lån.

Axo Finans

Max lånebeløp500 000,-

Max løpetid15 år

Effektiv rente 15,84%

Søk nå (Annonse) Eff rente 15,9%, 100 000 o/5år, Kost 40 256 Tot 140 256

Bank Norwegian

Max lånebeløp600 000,-

Max løpetid5 år

Effektiv rente 17,8%

Søk nå (Annonse) eff. rente 17,8%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 950,- Tot. 95.872,-

Lendo

Max lånebeløp500 000,-

Max løpetid5 år

Effektiv rente 11,55%

Søk nå (Annonse) Eff. 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kost kr 36,215, tot kr 156,215

Zmarta

Max lånebeløp500 000,-

Max løpetid15 år

Effektiv rente 16,6%

Søk nå (Annonse) eff. rente 16,6%, 65.000,- o/5 år, etabl.geb. 950,- Tot. 93 730,-

KlikkLån

Max lånebeløp40 000

Max løpetid60 mnd

Effektiv rente 16,37%

Søk nå (Annonse) Eff.rente 16,37%, 20 000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Tot. 28 667,-

Centum Finans

Max lånebeløp500 000,-

Max løpetid15 år

Effektiv rente 16,6%

Søk nå (Annonse) eff.rente 16,6%, 65.000 kr o/5 år, etabl.geb. 950,- Tot. kr 93 730

Sett opp et budsjett

Det er en ting alle gjeldsrådgivere og økonomer vil anbefale deg å gjøre om du begynner å få problemer med gjeld, og du har sikkert hørt det flere ganger før, men det er å sette opp et enkelt budsjett. Det første du bør gjøre å få laget en oversikt over hva du har av inntekt, og hva du har av gjeld. Før så videre opp alle de strengt nødvendige utgiftene du har i måneden, kaffe fra din lokale barista kommer ikke under denne posten. Skriv opp utlegg til husleie, transport, mat og andre nødvendige artikler. Det du har igjen er det som kan brukes til å nedbetale gjelden din. Men å sette opp et budsjett er en ting, du må også passe på at du klarer å holde deg innenfor budsjettet.

Hvordan du kan minimere utgiftene til gjeld

Når du har satt opp et budsjett og har kontroll på hvor mye du faktisk kan nedbetale hver måned, blir det neste naturlige steget å angripe gjelden på den mest mulige effektive måten. Spesielt er dette viktig om du betaler ned på flere kredittkort samtidig. Lag deg en oversikt på hva renten og andre utgifter til hvert lån er på, samt hvor mye du har i utestående gjeld. Når det er gjort har du et par alternativer til hva du kan gjøre videre.

Refinansiering

KredittkortDet ene alternativet ditt er å gjennomføre en såkalt refinansiering. Det betyr enkelt at du samler all kredittkortgjeld hos et selskap, slik at du bare får en regning og forholde deg til. Ofte er det et forbrukslån, eller lån uten sikkerhet som blir brukt til en slik refinansierng. I tillegg til at den økonomiske oversikten blir enklere, vil du også i de fleste tilfeller kunne senke renten og dermed kutte på kostnadene.

Har du boliglån og boligen har steget i verdi, kan du også vurdere å låne litt ekstra på huset for å få bukt med all kredittgjeld. Renten på et boliglån vil være betydelig lavere enn hos et kredittselskap, og du kan fort spare mye penger om du kan få på plass en slik løsning. Det eneste du må passe på er at du ikke igjen benytter deg av den ledige kreditten.

En av gangen

Om du ikke har muligheten til å gjøre en refinansiering, eller du ser at det ikke ville lønnet seg, må du fokusere på å tilbakebetale ett kort om gangen. De fleste kredittkortselskaper har en minimumbetaling som ligger på 3 % av gjelden i måneden. Men om du kun betaler ned det minste beløpet, vil det ta deg lang tid å tilbakebetale hele summen, og i mellomtiden vil du bli belastet dyre renter. Bruk derfor all resterende kapital du har tilgjengelig og fokuser på å betale ekstra på ett kort. Jo mer du kan korte ned nedbetalingstiden, jo mer vil du spare.

Stopp all bruk

Har du satt opp et budsjett du følger, og enten fått samlet all gjeld i et lån, eller fokuserer på nedbetalingen på ett kredittkort, er det en annen ting som er viktig å få på plass. Det er nemlig at du må slutte å bruke den nye kreditten når den blir tilgjengelig. Har du gjelden din i ulike forbrukslån vil du ikke ha det samme problemet, da du ikke vil ha ny kreditt tilgjengelig etter hvert som nedbetalinger blir gjort. Men nedbetaler du direkte på kredittkort, som gjør at du vil få tilbake den tilgjengelige kreditten, må du for all del unngå videre bruk. Klipp kortet om så nødvendig og gjerne be en venn eller familiemedlem holde deg ansvarlig til alt er tilbakebetalt.