Gratis reiseforsikring med kredittkort

Ved å betale reisen og ha med deg kredittkort på ferietur, oppnår du to store fordeler:

  • Du får gratis reiseforsikring (med kredittkortene nedenfor).
  • Du oppnår høyere sikkerhet mot evt. svindel, og får dekket eventuelle tap.

Det er en rekke forskjellige kort som gjør at du får gratis reiseforsikring, men vi anbefaler først og fremst kortene nedenfor. Disse har dessuten en god kredittgrense, som fører til at du har tilgjengelige midler på turen din. I listen ser du dessuten oversikten over rentefrie dager – sørg for å betale tilbake når du kommer hjem, før de dyre rentene påløper.

Bank Norwegian kredittkort

Max kredittbeløp100 000

Betalingsutsettelse45 dager

Effektiv rente23,10%

Søk nå (Annonse) 15 000,- o/12 mnd: tot. 16 764,-

Gebyrfri Visa

Max kredittbeløp100 000

Betalingsutsettelse50 dagers

Effektiv rente23,41%

Søk nå (Annonse) 15 000,- o/12 mnd: totalt 16 780,-

Santander Red

Max kredittbeløp100 000

Betalingsutsettelse50 dager

Effektiv rente17,12%

Søk nå (Annonse) 15 000 o/12 mnd: totalt 16 323 ,-

Gratis reiseforsikring for opptil tre personer

Deg selv inkludert, gjelder denne forsikringen for opp til tre personer og er gyldig i 90 dager. Dette er dog kun hvis minst 50% av reisen er betalt med dette kredittkortet (betaler du tilbake innen de rentefrie dagene er omme, koster det deg ingenting ekstra).

  • Reisen må både starte og slutte i Norge
  • Reisegodset er forsikret med ca. 20 000 kroner
  • Avbestillingsforsikring er på rundt 15 til 20 000 kroner

Forventet egenandel hvis det skulle skje noe, er på 500 kroner for de fleste kredittkort, men vi anbefaler å lese regler og vilkår for det kortet du eventuelt velger.

> Les mer om kredittkort og deres fordeler på denne siden!

Hva er ulempene?

Ulempene ved å få reiseforsikring via kredittkortet er at det vanligvis er noe lavere erstatningsvilkår. Ergo vil du kanskje få lavere beløp for tapt reisegods, avbestilling og noen uhell. Men forsikringen er altså gratis, og det viktigste er naturligvis at du er forsikret når du reiser ut av landet (eller innenlands også, for så vidt).

Helårsforsikring i tillegg?

Mange anbefaler å ha en helårsreiseforsikring i tillegg til kredittkortforsikringen (som tross alt er gratis). Dette betyr at du er dobbelt opp forsikret, og dersom uhell av noe slag har skjedd, har man gjerne flere muligheter og kan agere på det som gir mest tilbake eller som passer best der og da. Dette er blant annet en vanlig måte å gjøre det på for journalister som reiser mye utenlands. Kredittkortet vil, som nevnt innledningsvis, også være fin å ha ved forbruk for å unngå å stå personlig ansvarlig for eventuelle svindler.