Beste sparetips

Vi ønsker her å samle en liste med de beste sparetips. Alt fra de store besparelsene til de mindre – her er alle like viktige. Vi tar naturligvis imot forslag, og vil inkludere alle vi ser verdi i.

Handling

Medlemskort i butikkene

De fleste butikker har i dag ulike rabattløsninger, enten i form av medlemskap eller en app. Dette er rett og slett dumt – kanskje til og med latskap – å ikke benytte seg av. Vi oppfordrer alle til å skaffe:

  • Trumfkort: brukes hos alle butikker i Norgesgruppen, som Kiwi, Joker, Meny, Spar, Mix med flere. Kortet gir minimum 1% på alle kjøp, samt 15% på frukt og grønt hos Kiwi (dersom du har Kiwipluss) og ellers øvrige kampanjer. Kan kobles til ditt bankkort automatisk. Bestilles på Trumf.no. Opptjent bonus kan når som helst overføres til din bankkonto.
  • Coop-medlemskort: Kan brukes hos alle butikker i Coop-kjeden. Gir minimum 1% rabatt og ukentlige/månedlige medlemskupp. Kortet scannes enkelt i kassen. Kan dessverre ikke kobles direkte til bankkortet, og kortet krever 300 kroner i depositum. Positivt er det dog at kortet også kan brukes på Esso-stasjoner over hele landet, hvor du får 35 øre rabatt per liter drivstoff du fyller. Bestilles på Coop.no.
  • Rema-appen (Æ): Selv om den har fått en del kritikk, er det penger å spare for alle. Du får 10% rabatt på de 10 varene du kjøper hyppigst. I tillegg er det egne rabatter på frukt og grønt. Det er ingen grunn til å ikke handle med Æ når du likevel handler hos Rema 1000.

Ukestilbud

Hver uke har butikkene sine tilbud. De beste tilbudene blir trykt i reklameavisene som hver butikk sender ut. Mange mottar dem fortsatt i postkassa, hvorpå de kjapt blir kastet i søpla. Dersom du ikke liker denne formen for reklame i posten, anbefaler vi appen “Mattilbud”. Her scannes alle tilbudsavisene til alle landets butikker, og du kan enkelt bla rundt i dem, på din egen mobil.

Vårt tips er at du plukker ut de gode tilbudene, og tar deg en handlerunde. Husk at du kun bør slå til på de tilbudene du likevel ville måtte kjøpe i løpet av relativt kort tid. Har du allerede seks måneders forbruk med håndsåpe hjemme, er det lite til ingenting å spare på å kjøpe enda mer. Og dersom du ikke liker for eksempel tomatbønner, er det ingen grunn til å kjøpe dette selv om det er på tilbud.

Gode råd

  • Lag handlelister
  • Ikke handle når du er sulten
  • Handle 1-2 ganger i uka, og unngå impulsbesøk

Kjøring (drivstoff med mer)

Rabatt på drivstoff

Det finnes ulike rabatter på drivstoff. Vi var allerede innom det i første del av spareguiden vår. Du kan nemlig spare penger på drivstoff med medlemskortet fra Coop. Der får du 35 øre per liter du fyller.

Men det er enda mer å spare på dedikerte kredittkort. Både Shell Mastercard og Privat 365 er gode kredittkort for drivstoffrabatter. Her får du nesten opp til en krone rabatt per liter du fyller, og dermed en potensiell besparelse på flere tusen kroner i året. Merk dog at du må betale med kreditt. Kortene er rentefrie så lenge du betaler tilbake pengene i løpet av en gitt periode – sørg derfor for at pengene er nedbetalt innen det påløper renter.

Betale kontant?

Har du ikke kredittkort med rabatter, kan man spare bittelitt på å betale kontant. For øvrig kan man fortsatt scanne Coop-medlemskortet når man betaler kontant.

Grunnen til at det er bittelitt å spare på kontantbetaling, er kroneavrunding. Fyller du for 200,49 kroner, betaler du 200 kroner kontant. Der fikk du omtrent en kilometer med gratis kjøring!

Fyll drivstoff på tidspunkter det lønner seg

Du bør fylle drivstoff på mandager. Mandag morgen frem til klokka 11.00 er det billigst bensin. Deretter går prisene opp igjen. Torsdag morgen er nest beste dag å fylle på. Forskjellen fra mandag morgen til den dyreste tiden i samme uke, kan utgjøre opp til et par kroner i prisforskjell per liter.

Det anbefales derfor på det sterkeste at du skaffer deg en rutine hvor du fyller på mandag morgen. Det lønner seg – uansett hvor mye drivstoff du har på tanken fra før.

Skaff deg autopass-avtale

Når du passerer i bomringer rundt om i det ganske land, skal du betale. Beløpet varierer, men betale må du. Men visste du at du kan spare penger også her?

Med en autopass-brikke får du nemlig 10% rabatt i de aller fleste anlegg i hele Norge. I tillegg får du en samlefaktura for passeringene dine, og ikke en faktura fra hvert selskap – som kan resultere i flere titalls fakturaer hver eneste måned. Dette vil dessuten føre til at det er mindre sannsynlig at du glemmer av noen, og at du dermed slipper å betale en sur purring på en faktura som i utgangspunktet kanskje var så lav som 10 kroner!

Gode råd

  • Kjør minst mulig, og aller helst ikke i det hele tatt
  • Sørg for å ha en god, men billig bil
  • Har du nok luft i dekkene? For lite luft, kan føre til at du må bruke mer drivstoff