Rentefrie lån

Et helt rentefritt lån er svært vanskelig å få tak i. Renten er, foruten det som måtte følge med av gebyrer og adminsitrative kostnader, hva en låneaktør tjener penger på. Men i enkelte tilfeller kan det faktisk være mulig, men kun for en mindre periode. Nedenfor har vi listet opp aktører som kan gi deg kortere perioder med rentefrie lån.

Centum Finans

Max lånebeløp500 000,-

Max løpetid15 år

Effektiv rente 16,6%

Søk nå (Annonse) eff.rente 16,6%, 65.000 kr o/5 år, etabl.geb. 950,- Tot. kr 93 730

Bank Norwegian

Max lånebeløp600 000,-

Max løpetid5 år

Effektiv rente 17,8%

Søk nå (Annonse) eff. rente 17,8%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 950,- Tot. 95.872,-

Komplett Bank

Max lånebeløp400 000,-

Max løpetid15 år

Effektiv rente 17%

Søk nå (Annonse) eff.rente 17,00%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 825,-, tot. 94.478.

God markedsføring

Å reklamere for et lån som rentefritt høres veldig bra ut, men det er ikke hele lånet som blir gjort rentefritt. Det som det normalt vil være snakk om er en rentefri periode. Gjerne første måneden du får lånet, eller en valgfri måned eller to i året. Men selv om det ikke er hele nedbetalingsperioden det er snakk om, kan en måned eller to uten å måtte betale renter fort tilsvare gode sparte penger. Men slike tilbud kan som sagt være noe vanskelig å finne, og spørsmålet man heller bør stille seg når jakten på lån er satt i gang, er hvordan en oppnår den laveste renten og gebyrene på et lån. En måned uten å betale renter spiller liten rolle om de resterende månedene er dyre.

Men bankene som låner ut penger i Norge er selvsagt medmennesker de også. Dersom du ser du kan få problemer med å betale renter og avdrag i en måned eller to – ofte ser vi dette kan skje når det nærmer seg julen og gavestriden har satt sitt spor – kan du ta kontakt med lånegiveren. Ofte vil lånegiveren da gi deg et par avdragsfrie måneder på lånet. Dette gjør selvsagt ikke lånet billigere, men det gir deg muligheten til å komme deg litt ovenpå økonomisk.

Hent inn masse tilbud

Visste du at renten du blir forespeilet på en hjemmeside til en låneaktør sjeldent er den du faktisk vil bli tilbudt? Det kommer av at utlåneren vil vurdere deg som betaler gjennom en kredittsjekk og annen offentlig informasjon, og gi deg et tilbud basert på den vurderingen. Mener de at du har god betalingsevne, og det er liten sjanse for at du kommer til å misligholde lånet, vil du få en lavere rente enn en med svakere betjeningsevne.

Siden du derfor aldri helt vet hva du vil bli tilbudt, bør du sende inn flere søknader og sammenligne det du får igjen. Ta utgangspunkt i de billigste aktørene du finner på sider som har hentet inn rentesatsene selskapet opererer med, og send inn en håndfull søknader. Gjør du det er det enklere å velge et passende tilbud. Er du heldig finner du en aktør som både har en lav rente og i tillegg kan gi deg en rentrefri måned.

Gebyrfrie kredittkort

For å få et helt rentefritt lån, også ofte helt gebyrfritt, kan du vurdere kredittkort. De har nemlig en inkluderende rentefri periode som normalt ligger på opptil 50 dager. Det eneste du må gjøre for å få det rentefritt er å tilbakebetale hele den brukte kreditten før første forfall på den første regningen. Har du også funnet deg et gebyrfritt kredittkort, som altså ikke har noe årsavgifter eller etableringsgebyrer, vil det være et helt kostnadsfritt lån. Du bør imidlertid merke deg at det er enkelte former for bruk hvor renten vil telle med en gang. Vanligvis er det rentefritt på alle varekjøp, men tar du ut kontanter i en minibank, vil rentene løpe med en gang. Vilkår og betingelser varierer naturligvis mye fra en aktør til en annen, så sett deg inn i reglene for ditt kredittkort.

Det at renten kan løpe ved noen bruksformer teller negativt for et kredittkort, og det samme gjøre den forholdsvist korte nedbetalingstiden du har på deg. Ønsker du en lengre nedbetalingstid bør du da fortsatt gå for et lån. Men skal du gjøre noen større varekjøp, og vil betale alt tilbake innen 50 dager etter bruk, vil du altså kunne få det som vil effektivt sett være et rentefritt lån med et kredittkort.

> Se hvor mange rentefrie dager hvert kredittkort har i vår store oversikt