SMS lån

Mobilen har for lengst fått fast innpass i dagliglivet, og er en ting som de fleste av oss kunne klart å unnvære. Med stadig bedre teknologi og brukervennlighet kommer også nye løsninger på plass som kan gjøre hverdagen litt enklere. En av de tingene er SMS lån. En nyvinning som har blitt populært hos våre svenske naboer, og som nå begynner å gjøre sitt inntog i Norge også.

Nedenfor ser du våre anbefalte aktører.

KlikkLån

Max lånebeløp40 000

Max løpetid60 mnd

Effektiv rente 16,37%

Søk nå (Annonse) Eff.rente 16,37%, 20 000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Tot. 28 667,-

Folkia

Max lånebeløp20 000

Max løpetid12 mnd

Effektiv rente Varierer

Søk nå (Annonse) 10 000,- o/ 10 mnd, 116% eff.rente, etabl 300,- tot. 12 408,-

Ekspresskreditt (Ferratum)

Max lånebeløp6 000,-

Max løpetid45 dg

Effektiv rente Individuelt

Søk nå (Annonse) Eks. 3000,- o/1 mnd, tot. 3810,-

Thorn

Max lånebeløp100 000

Max løpetid72 mnd

Effektiv rente 15,13%

Søk nå (Annonse) 25.000,- o/5 år, etabl.geb. 695,-, tot. 35.008,-

Lån i kjent innpakning

SMS lånSMS lån er i bunn og grunn kun et enkelt forbrukslån som blir inngått gjennom telefonen. På enkelte sider vil også et SMS lån bli omtalt på samme måte som et lån på dagen, hvor man kan sende inn og få svar på søknad om lån samme dag. For SMS lån er det som regel snakk om mindre beløp, og vil i de fleste tilfellene ligge på mellom 1000 til 5000 kroner, men også høyere lånebeløp er tilgjengelige. Lånetypen har tidligere fått en del kritikk i forbindelse med en meget høy effektiv rente, som kommer av at eventuelle gebyrer og andre utgifter vil telle som en stor del av det helthetlige beløpet når det er snakk om relativt små lånesummer. Men så lenge man har full klarhet i hva ekstra kostnader og renter som følger med et lån, og man tar opp et lån for å dekke et genuint behov, er ikke SMS lån nødvendigvis noe negativt. Det kan være en rask og enkel måte å skaffe seg ekstra kapital på, om behovet dukker opp.

Hvilke krav stilles?

På tross av at det er forholdsvis små beløp som gjelder ved SMS lån, vil det fortsatt bli stilt krav til søkere. Med pågående inkassosaker og betalingsanmerkninger vil det som regel være svært vanskelig å få godkjent en søknad. Har man problemer med slike ting, vil det uansett som regel være forsvarlig å fokusere på en tilbakebetaling av eksisterende gjeld, før man ser på muligheten for å ta opp ny. I tillegg må man være både norsk statsborger og registrert i folkeregisteret. Noe fast inntekt vil det ofte også bli sett etter.

Hvem tilbyr SMS lån?

Som sagt vil SMS lån for de fleste tilbydere bety mer enn bare lån inngått over telefonen, og vil inkludere ulike former for smålån og forbrukslån. Og slike lån vil det være mange tilbydere som kan gi deg. Bruk derfor litt tid til å tenke gjennom om du trenger et lån umiddelbart, eller om du har råd til å vente et par dager. Om du ikke trenger pengene med en gang kan det lønne seg å sende inn flere søknader til ulike lånetilbydere. Siden renten som regel blir satt etter en individuell gjennomgang av din økonomi, og den vurderingen kan være forskjellig fra selskap til selskap, finner du fort ut at vilkår og betingelser kan varierer ganske kraftig. Sender du derfor inn søknader til et bredt spekter av leverandører, kan du enklere velge det tilbudet som måtte passe deg best.

Ved enkelte SMS lån vil du kun trenge å sende inn ønsket lånebeløp, personlig info og kontonummer pengene skal bli utbetalt til, og du får deretter en bekreftelse på om søknaden er godkjent eller ikke. Men sender du inn en tradisjonell søknad, selv på de som kan levere deg lån på dagen, vil du få et tilbud tilbake som du kan godta eller ikke. Tilbudet du får vil være helt uforpliktende, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for at du forplikter deg til noe som helst ved å sende inn en søknad. En angrerett på 14 dager vil også gjelder for avtaler inngått på nett, så husk alltid på at du står sterkt i din rett som forbruker.

Derfor har SMS lån blitt så populært

Den største grunnen til at SMS lån i Norge øker i popularitet og allerede vært enormt populært i Sverige, er på grunn av tilgjengeligheten. Men det er også dette som har gitt lånet et noe negativt fokus. Det trigger uten tvil de som er mest impulse, og det kan skape problemer for enkelte.

En situasjon man kan argumentere for at SMS lån kan være et alternativ er hvis du skal ut på noe som er planlagt, men du har ikke penger. Du vet imidlertid at du kan tilbakebetale dette i løpet av nokså kort tid. Du må også vurdere om det er bedre med et kredittkort, dersom du kan nedbetale kreditten du har brukt før de rentefrie dagene er over. Du kan se de rentefrie periodene i denne oversikten.