Redd for baksmell i 2017?

skatt

Hvert år er det mange tusen nordmenn som får seg en overraskelse når selvangivelsen kommer. De har gått på en smell og fått restskatt. Mange tusen skal betales inn og for flere så svir dette godt i lommeboken. Kjenner du deg igjen? Nå kommer det en ny ordning med skattekortene som skal gjøre det lettere for alle oss som vil unngå nye skattesmeller.

Grunnlag for skattekort 2017

Nå er dataene som danner grunnlaget for skattekortene for 2017 klar. Dette må du sjekke personlig hvis du ønsker å sjekke om alt ser rett ut (noe du absolutt burde gjøre). Dersom du ikke sjekker disse opplysningene om deg, så vet du ingenting om hva skattetrekket for det kommende året vil bli. Det er spesielt viktig å sjekke dette dersom du forventer en endring i inntekt i 2017, eller dersom du gikk på en skattesmell i år.

Elektronisk løsning

Det vil fra og med denne vinteren komme en ny og enklere måte for å ta denne sjekken av informasjon, og eventuelt gjøre endringer dersom man ønsker det. Nå skal nemlig alt bli mer elektronisk. Skatteetaten forteller at du nå på den elektroniske løsningen skal få oversikt over viktig informasjon om f.eks. gjeld, bankinnskudd og lønn. Noe av det som virker veldig praktisk med denne løsningen er at du automatisk får se hvordan eventuelle endringer vil påvirke skattekortet ditt. Dette gjør endringer mye mer ryddig og oversiktlig. En annen praktisk ting er at bare de faktorer som er aktuell for deg vil dukke opp.

Sett inn penger på BSU

Dersom du er under 33 år gammel og har penger på en sparekonto kan et godt tips være å sette det over på en BSU-konto. Her kan du spare 25.000 kroner i året. Dersom du setter inn et fult beløp før nyåret slår inn kan du få hele 5000 kroner i skatteavdrag. Dette kan være en liten redning dersom du står i fare for å gå på en smell til neste år. Det er uansett penger å tjene på dette. En annen fordel er at når vi har kommet over på det nye året blir pengene låst til den kontoen. Det betyr at du ikke kan bruke disse pengene til noe annet enn bolig. Når man bare har penger på en vanlig sparekonto er det veldig fristende å bruke disse pengene på ting man egentlig ikke trenger.