Max lånebeløp 500 000,-

Max løpetid 15 år

Effektiv rente 17,00%

Fordeler:
  • Sammenligner en rekke lånetilbydere
  • Enkel oversikt hvis du ønsker å søke lån

Søk nå Eff. rente 17 %, 65.000 o/5 år, etb. geb. 825,- Tot. 94.478 kr

Fordeler:
  • Sammenligner en rekke lånetilbydere
  • Enkel oversikt hvis du ønsker å søke lån

NordicBanker

Om du er ute etter et lån eller kredittkort, men føler at du drukner i tilbud fra et utall forskjellige selskaper, så kan kanskje NordicBanker hjelpe deg. De har samlet informasjon om en stor mengde tilbydere og gir deg en enkel sammenligning av hva som er på markedet. På den måten kan du enklere orientere deg i jungelen av tilbud og finne noe som passer akkurat ditt behov.

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvordan siden er lagt opp og gi deg en pekepinn om hva du kan bruke den til.

Hva tilbys?

Som nevnt er dette primært en side som sammenligner de ulike tilbudene. Den er delt inn i ulike faner der kategoriene er alle lån, smålån, lån fra 5000 kr, forbrukslån og kredittkort. I tillegg kan du sjekke hvilke lån og kredittkort som er mest populære blant brukerne i favorittlån-kategorien.

Har du behov for en bedre oversikt over din egen personlige økonomi, kan du også finne et oppsett på budsjett laget i Microsoft Excel. Ved å sette opp et budsjett, kan du enklere se hva dine faktiske utgifter og inntekter er, og dermed også enklere se hva du kan klare av månedlige nedbetalinger. De har en egen lånekalkulator du kan bruke til å beregne de månedlige kostnadene på et lån.

Vi skal nå ta en nærmere titt på de forskjellige kategoriene.

Lån fra 5000 kr og smålån

Tidligere var kredittkort omtrent det eneste alternativet om en trengte et mindre lån. Det er det slutt på nå, og det finnes mange som tilbyr lån fra 5000 kr, og i noen tilfeller enda lavere. Både lån og kredittkort er inkludert i kategorien, men en kan lett skille mellom hva som er hva. Husk at renten på et lån er satt individuelt, og du kan ikke vite hva den er før du har fått et konkret tilbud fra banken.

Renten avhenger av hvordan banken ser på din økonomiske situasjon og betalingsevne. De vil derfor gå igjennom offentlige opplysninger og foreta en kredittsjekk. Jo bedre økonomi du kan vise til, jo lavere rente vil du generelt bli gitt. En enkel måte du kan oppnå bedre betingelser på, er ved å ha med en medsøker på søknaden. Det vil gjøre det lettere å få et lån, og betingelsene vil som regel bedres også da banken får to personer som er solidarisk ansvarlige for at pengene blir tilbakebetalt.

Forbrukslån

Forbrukslån har vi skrevet mye om tidligere, og vi har egne omtaler av de fleste selskapene som tilbyr det i Norge. Under denne kategorien finner du en enkel oversikt og sammenligning av lånebeløp, løpetid og hvilke kriterier du må oppfylle for å kunne søke. Finner du et selskap du ønsker legge inn en søknad hos, finner du enkelt en direktelink til søknadsskjemaet. Som nevnt er lånerenten satt individuelt, og banken vil vurdere din betalingsevne og økonomiske situasjon. Siden det er helt uforpliktende å søke om forbrukslån, kan det være lurt å sende inn søknader til flere banker for å oppnå de beste betingelsene.

Kredittkort

Det er ekstremt mange kort å velge mellom, og en sammenligningsside kan lettere gjøre deg oppmerksom på hva som er vanlige betingelser. Da blir det enklere å danne seg en mening om hva som kan passe og ikke passe. Når du vurderer kredittkort, må du tenke over hva som er viktigst for deg: Er det spesifikke fordeler som rabatt på drivstoff eller dagligvarer? Eller er det rentenivå og betalingsfrie perioder? Det vil fort kunne filtrere vekk en del leverandører slik at du sitter igjen med en håndfull potensielle selskaper du kan ta nærmere i ettersyn.

Oppsummering

Husk at ikke alle banker og selskaper som tilbyr lån og kredittkort er satt opp på siden, så det kan være lurt å gjøre sin egen søkerunde for andre alternativer om du ikke finner noe som passer deg. Men NordicBanker fungerer bra for raskt å kunne orientere seg litt om hva som er tilgjengelig.