Max lånebeløp 100 000,-

Max løpetid 10 år

Effektiv rente 17,76%

Fordeler:
  • 20 års aldersgrense
  • Tilbud om betalingsforsikring
  • Lån fra 20 000 kroner

Søk nå 65000kr o/5 år, eff rente 17,76%, etab. 750kr, tot. 95510 kr.

Fordeler:
  • 20 års aldersgrense
  • Tilbud om betalingsforsikring
  • Lån fra 20 000 kroner

Collector

Collector er et finansselskap som jobber både med bedrifter og privatpersoner. For privatpersoner tilbyr de blant annet et lån uten sikkerhet, kalt Collectorlånet, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen. Selskapet ble startet i Sverige i 1999 og åpnet kontorer i Norge i 2009, samtidig som de også etablerte seg i Finland. De er nominert til Årets Gaselle, Dagens Næringslivs kåring av hurtigvoksende bedrifter.

Betingelser

En kan søke om lån på inntil 100.000 kr, og nedbetalingstiden varierer fra 2 til 10 år. Det maksimale beløpet ligger noe i underkant av hva en kan få hos konkurrerende tilbydere, men for folk flest er 100.000 kr et stort nok beløp. Minstebeløpet for et lån er 20.000 kr. Når et nytt lån blir satt opp, blir et gebyr på 750 kr trukket fra selve lånebeløpet. Faktura og avdrag betales månedlig, og termingebyret er på 50 kr. Du kan når som helst innfri lånet før den avtalte nedbetalingstiden. Det er kostnadsfritt, og får du litt ekstra kapital, kan det være en god investering å nedbetale lånet fortere for å minske utgifter til renter og gebyrer.

Den nominelle renten er mellom 14,5% og 19,5%. Den er uten gebyrene, så i praksis er det den effektive renten, som inkluderer gebyrer og administrative kostnader, man må betale. Hva den er på, blir bestemt individuelt etter en vurdering av den innsendte søknaden og søkerens helhetlige økonomi.

Collectorlånet fungerer som et vanlig forbrukslån. Det stilles dermed ingen krav til sikkerhet, og lånebeløpet kan brukes valgfritt på det en selv ønsker.

Kriterier for å søke

Det er noen grunnkrav som må oppfylles for å kunne sende inn en søknad med håp om at den skal bli godkjent. Du må ha fast inntekt i form av enten fast jobb eller pensjon, og bruttoinntekten må være på minimum 120.000 kr. Det er vanlig å kreve en kopi av lønnsslipp og selvangivelse for å bekrefte opplysningene. Ellers må du være norsk statsborger med fast adresse i Norge, og du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Du må også ha fylt 20 år.

Det vil bli gjort en kredittvurdering av Soliditet AS. Du vil få et gjenpartsbrev som forteller at det er blitt gjort en sjekk og hvilke opplysninger som er brukt, enten som SMS eller vanlig post til din registrerte adresse.

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Å legge inn en søknad er forholdsvis enkelt og gjøres elektronisk via hjemmesiden. Der finner du et eget skjema som skal fylles inn. Når det er gjort og den er sendt inn, vil du få svar i løpet av noen få minutter. Om den blir godkjent, vil et gjeldsbrev, altså lånepapiret, bli generert. Du kan da skrive ut dokumentet, signere det og sende det inn kostnadsfritt. Om du mot formodning ikke har tilgang til en printer, vil gjeldsbrevet bli sendt til deg i posten. Når brevet er mottatt, vil det ta inntil 5 virkedager før utbetalingen skjer.

I skrivende stund er det altså ikke mulig å signere lånedokumentene elektronisk slik man kan mange andre steder. Om du trenger lånet utbetalt så rask som mulig, er det derfor bedre å se etter en tilbyder med BankID-signering.

Forsikring

Collector tilbyr en betalingsforsikring i samarbeid med BNP Paribas Cardif. Den vil dekke lånekostnader ved sykdom, arbeidsledighet og død. Det vil være en månedlig maksimal utbetaling på 13.000 kr i inntil 12 måneder.

For å kunne få en betalingsforsikring, kan du ikke være eldre enn 63 år, ikke ha vært sykemeldt over en lengre periode i inneværende år, og heller ikke ha kjennskap til nærstående permittering eller arbeidsledighet. Forsikringen betales månedlig og koster 7,5% av fakturaens beløp.