Spørsmål du alltid får på jobbintervju

jobbintervju

Jobbintervju. Bare å høre ordet er nok til å gi mange frysninger på ryggen. Du ser det kanskje for deg. Du får masse spørsmål som du ikke er forberedt på, det knyter seg i brystet og svetten pipler. Svarene blir vage og du føler at du famler i mørket. Men trenger det å være slik? Et triks er i hvert fall å møte forberedt. Det er nemlig noen spørsmål som nesten alltid går igjen i alle jobbintervju. Vi kommer med en liten oversikt.

Såå… Hvem er du da?

Det store spørsmålet. Hvem er du? Her kan det være lurt å ha tenkt gjennom hva man skal svare før man drar på intervju, ellers kan det bli mye overfladiske og kjedelige svar. Her er det viktig å huske på at intervjueren ikke ønsker en utgreing om hele livet ditt, men heller om det som er relevant for jobben. Svar på hva det er med deg som gjør at du er mannen eller kvinnen for jobben.

Hvor ønsker du å være om fem år?

Dette spørsmålet er også noe som er lurt å ha tenkt gjennom før intervjuet. Her er intervjueren ute etter å vite hva dine karrieremål er. Er dette en jobb du har ved siden av studier i ett år, eller er dette en jobb du potensielt vil bli værende i årevis fremover? De kan også være interessert i om du har ambisjoner om å klatre i rangstigen der du søker jobb, eller om du ser for deg å bli værende i samme stilling fremover.

Er det noe du lurer på?

Dette er et spørsmål som typisk dukker opp på slutten av et intervju. Har du noen spørsmål.. Det vil stort sett være positivt å virke nysgjerrig og stille spørsmål, så lenge spørsmålene er relevante. Dersom du klarer å plukke opp på ting som har blitt sagt i intervjuet og stille oppfølgingsspørsmål til det virker du våken og nysgjerrig. I tillegg kan det være lurt å gjøre grundig research på bedriften du søker jobb i. På den måten kan du stille spørsmål som faktisk er relevante.

Det å stille gode spørsmål er så klart ikke bare lurt for å fremstå som interessert og kvalifisert. Det er selvfølgelig også en god mulighet til å få svar på ting du faktisk lurer på og som er uklart. Dersom du lurer på om jobben faktisk passer for deg, er dette tidspunktet for å stille spørsmål.