Max kredittbeløp Ubegrenset

Betalingsutsettelse 45 dager

Effektiv rente 23%

Fordeler:
  • Samle EuroBonus-poeng
  • Reise- og kjøpsforsikring
  • Tilgang til SAS-lounger
  • Ingen øvre bruksgrense

Søk nå (Annonse) Eff. rente 23,00%, kr 15 000 o/12 mnd, tot. kr 16 530.

Fordeler:
  • Samle EuroBonus-poeng
  • Reise- og kjøpsforsikring
  • Tilgang til SAS-lounger
  • Ingen øvre bruksgrense

SAS American Express

SAS EuroBonus American Express er flyselskapets kredittkort. Med kortet samler man EuroBonuspoeng som kan brukes til å betale reiser. Det er blitt et populært kort og finnes i flere forskjellige varianter. Som navnet tilsier, er det et American Express kredittkort, og det er utviklet av DNB i samarbeid med SAS.

Vi skal se litt nærmere på hvordan dette kortet fungerer og hvilke betingelser og fordeler som følger med.

Forskjellige kort

Kredittkortet finnes i tre forskjellige utgaver, og selv om de er nokså like, er det noen vesentlige forskjeller vi skal gå gjennom her. Valget står mellom Classic, Premium og Platinum.

Uavhengig av hvilket kort du velger, vil du samle EuroBonuspoeng ved bruk. Den største forskjellen er hvor raskt poengene samles. Det er ingen begrensninger på hva slags bruk som gir poeng – så lenge kredittkortet er brukt, vil du samle poeng.

En reise- og kjøpsforsikring er inkludert i alle kortene, og for at reiseforsikringen skal være gyldig, må du betale minst 50% av reisens kostnader med kortet. Da vil den gjelde for deg og inntil 3 medreisende. Familiemedlemmer under 21 år som bor i samme husstand er også dekket. Kjøpsforsikringen vil dekke gjenstander kjøpt med kredittkortet om de blir stjålet, skadet eller mistet i løpet av de første 90 dagene etter anskaffelse. Alle kortene vil også kunne gi deg adgang til SAS’ Business lounger.

Her er en kjapp oversikt over de tre kortene og hovedforskjellene mellom dem:

Classic – Du får 10 EuroBonuspoeng per 100 kr du bruker med kortet. Årlig medlemsavgift er 150 kr, og det er ikke satt noen øvre bruksgrense. Du kan få opptil 45 dagers betalingsutsettelse, og den effektive renten er på 26,8%.

Premium – Ved anskaffelse starter du med 6000 EuroBonuspoeng og tjener 15 poeng per 100 kr belastet på kortet. Den årlige medlemsavgiften er på 1200 kr. Ingen øvre bruksgrense her heller, men det er anbefalt å ta kontakt i forkant av store kjøp. Betalingsutsettelsen er på 45 dager, og du får en effektiv rente på 23,07%.

Reise- og kjøpsforsikringen vil med Premium også inkludere en prisforsikring hvor du kan få refundert differansen på et kjøp om samme vare finnes billigere andre steder. En ekstra fordel er 15% på en rekke restauranter i Norge og Europa.

Platinum – Det mest eksklusive kortet SAS tilbyr. Som ny bruker vil du få 12.000 EuroBonuspoeng som velkomstgave, og 20 poeng vil bli lagt til din konto for hver 100 kr kortet blir belastet. Kortet koster 1700 kr i året, og heller ikke her er det noen øvre bruksgrense. Du får 45 dagers betalingsutsettelse, og den effektive renten er den samme som med Premium, altså 23,07%.

Alle fordeler fra de to andre kortene er selvsagt inkludert, men Platinum skiller seg fra de andre ved et Priority Pass som gir deg tilgang til VIP-lounger i over 100 land, 300 byer og over 600 forskjellige flyplasser. Hvert besøk vil for øvrig koste 24 Euro. Andre ting som er inkludert, er en ekstra internettforsikring som dekker tap eller tyveri av gjenstander kjøpt via internett med kortet, samt en egenandelforsikring for leiebiler som dekker utgifter ved skade. Du får også tilgang til en egen Concierge Service som vil kunne hjelpe deg med informasjon og bookingtjenester.

Hvem passer SAS American Express Card for?

SAS-kortene er blant de få som fortsatt har et årsgebyr gjennom medlemsavgiften. En av de første tingene man bør tenke gjennom, er derfor hvor ofte man kommer til å benytte seg av kortet. Hyppigere bruk betyr flere EuroBonuspoeng som kan dekke opp for den årlige utgiften.

Kortet er lagt opp for de aktivt reisende, og er du en av dem, og du benytter deg av SAS ofte, kan et av kortene være en passende løsning for deg.