Max kredittbeløp 100 000

Betalingsutsettelse 45

Effektiv rente 26,74%

Fordeler:
  • Ingen etableringsgebyr
  • Inkluderer reiseforsikring
  • SMS-varsling for ekstra kontroll
  • 45 dagers betalingsutsettelse

Søk nå (Annonse) 15000 o/12 mnd, Eff. rente 26,74 %, Tot. 16.822

Fordeler:
  • Ingen etableringsgebyr
  • Inkluderer reiseforsikring
  • SMS-varsling for ekstra kontroll
  • 45 dagers betalingsutsettelse

Cresco Gold

Cresco Gold er et produkt fra en av Norges mest tradisjonsrike og erfarne banker, nemlig DNB. Cresco-kortet kommer i flere ulike varianter, men det vi skal ta for oss i denne artikkelen er Cresco Gold, som også er det mest populære.

Fordeler

Cresco Gold blit omtalt som reisekortet med ekstra trygghet, og grunnen til det er flerdelt. For det første er det en reiseforsikring som er inkludert om du betaler minst 50% av turen med kortet. Den vil gjelde for alle i husstanden som reiser, eller for opptil tre medreisende. Forsikringen inkluderer også en avbestillingsforsikring som går opptil 10 000 kr, og ellers det som er tradisjonelt inkludert i en slik ordning som tap av bagasje og eventuelle utlegg ved sykdom.

For å få full kontroll på bruken av kortet ditt er det også lagt inn en gratis varslingstjeneste på SMS. En tekstmelding vil bli sendt til deg når du har gjort et kjøp som er over 500 kr, og på den måten får du fullstendig kontroll på alle kontobevegelser. Spesielt er det greit når man er i utlandet. Mister eller du blir utsatt for tyveri vil du kunne stenge kortet ditt når som helst i løpet av døgnet med en egen sperretjeneste.

Betingelser

Det å skaffe seg kortet fra DNB er for deg helt gratis, det er ingen etableringsgebyrer og heller ikke noen årsavgifter å tenke på. Så om du ikke ender opp med å bruke kortet koster det deg ingenting. En rentefri utsettelse av betalingen er satt til opptil 45 dager. Så dersom du har brukt kortet til varekjøp kan du benytte deg av kreditten helt gratis så lenge du betaler tilbake alt i tide.

100 000 kr er det maksimale som vil bli innvilget i kreditt på et kort utstedt til deg. Men som regel, om du ikke kan vise til en meget sterk økonomi, vil det beløpet sjeldent bli innvilget med en gang. Dersom du ønsker en større kredittgrense kan du imidlertid søke om det etter du har blitt kunde, og du har vist at du er en pålitelig og ansvarlig kunde.

Om du skal nedbetale bruken av kreditt over tid må du ut med minimum 3% av det utestående beløpet ved forfall, eller minst 250 kr. Om du benytter deg av eFaktura får du regningen tilgjengelig i din nettbank 14 dager før forfall. Bruker du vanlig papirfaktura kommer den som regel i posten 7 til 10 dager før den må seinest bli betalt. Legg merke til at det er et 35 kr fakturagebyr om du vil få den tilsendt. 35 kr + 1,5 % av beløpet vil det også koste deg i gebyr dersom du tar ut penger fra en minibank.

Den nominelle renten (renten uten gebyrer inkludert) er på 17,80%.

Søknadsprosess og betingelser

Det å søke om Cresco Gold er veldig enkelt og kan gjøres enklest med BankID. Det gjør at du får svar på søknaden raskere og at deler av søknadsskjemaet vil bli utfylt for deg. For å søke må man være myndig, norsk statsborger og man kan ikke ha noe betalingsanmerkninger.