Kjøpe eller selge bil?

bil

Å bestemme seg for å kjøpe eller selge en bil er ingen lett sak. Det er snakk om høye beløp og det kan være vanskelig å bestemme seg for hvor mye penger man skal kreve for en bil. Det er også vanskelig å bestemme seg for hvor mye penger man skal bruke på å kjøpe en bil. Når alle disse tingene er på plass skulle man trodd at resten var plankekjøring. Så enkelt er det ikke. Det er for eksempel en rekke ulike betalingsmåter man kan benytte seg av. Hvilken betalingsmetode er den beste? Kontanter, nettbank eller bankremisse?

Kontanter

Dette er en metode som er lite i bruk, og det er nok for en grunn. Kontanter er kanskje den minst egnede betalingsmåten når det gjelder kjøp av bil. Det gjelder egentlig for det meste av salg av dyre gjenstander. Man har mye mindre kontroll over kontanter. Man kan f.eks. bli ranet eller rett og slett miste pengene. Det går så klart som regel fint, men når man har andre og mye bedre alternativer, så kan man heller bruke de.

Nettbank

Bruk av nettbank er et mye bedre alternativ enn bruk av kontanter. Man kan da legge inn en betaling på et tidspunkt nært oppgjøret for så å raskt kunne skrive ut en kvittering på at betalingen har gått gjennom. En bekymring man kan ha er at man i enkelte banker kan stoppe overføringen før pengene har havnet på kontoen til den andre parten. Dette skjer nok sannsynligvis veldig sjeldent, og det er få banker hvor dette er mulig, men det er greit å være obs på likevel.

Bankremisse

Den siste metoden er kanskje litt mer ukjent for mange. En bankremisse er en slags sjekk som du kjøper i banken for så å ta den med når du skal kjøpe bilen. En bakdel med bruk av bankremisse er at du ikke kan få ned prisen når du skal overta bilen, fordi beløpet allerede vil stå fast på beløpet. Fordelen er at dersom du både har en bankremisse og en god kontrakt, er du veldig trygg mot eventuelle svindlere.

Det aller viktigste å huske på dersom man skal kjøpe eller selge en bil privat, er å ha en skikkelig kontrakt. En kontrakt kan du finne her.