Max lånebeløp 500 000,-

Max løpetid 15 år

Effektiv rente 19,74%

Fordeler:
  • Henter tilbud fra mange aktører
  • Uforpliktende søknad
  • Lang nedbetalingstid
  • Kan også utføre inkassolån

Søk nå (Annonse) eff. rente 19,74%, kr 65 000 o/5 år, tot. kr 99 348.

Fordeler:
  • Henter tilbud fra mange aktører
  • Uforpliktende søknad
  • Lang nedbetalingstid
  • Kan også utføre inkassolån

Zen Banking

Zen Banking fungerer som et bindeledd mellom finansagenter og personer som er ute etter et lån. De behandler ikke søknadene selv, men sender dem videre til låneformidlere og rådgivere de samarbeider med. Ifølge deres egen beskrivelse på hjemmesiden, ble tjenesten opprettet i 2008 for å gjøre det lettere for kunder å skaffe seg lån i en tid da lånetilbydere var mer restriktive. Det har pågått til den dag i dag.

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvordan tjenesten er lagt opp og hva de tilbyr.

Hvordan det fungerer

Vi har tidligere snakket om finansagenter og hvordan de fungerer. En finansagent er et selskap som samarbeider med flere banker og videreformidler søknader fra kundene til alle samarbeidspartnerne. På den måten vil en enkelt kunne få flere tilbud som kan sammenlignes og lettere velge det som måtte passe best.

Zen Banking fungerer på en lignende måte, men de samarbeider direkte med finansagenter i stedet for banker. De er en rein videreformidler som får betalt per søknad, og de har ingen innflytelse på hvilke banker eller institusjoner som ender opp med å sende deg et tilbud. I praksis blir det omtrent det samme som å søke gjennom en finansagent. Tjenesten er gratis, og som vanlig vil alle tilbud være helt uforpliktende. Altså kan man fint sende inn en søknad primært for å sjekke hva slags tilbud og betingelser man kan oppnå.

På alle fjernhandler, slik som avtaler inngått over internett, vil det være 14 dagers angrerett. Selv lån som er innvilget og betalt ut, kan man angre på innen fristen. En må fortsatt betale renter på lånet for den tiden man har hatt pengene på sin personlige konto, men med en frist på 14 dager er det selvsagt begrenset hva det beløpet vil være på.

Hva slags betingelser er det på lånet?

Det du kan søke om, er vanlige forbrukslån, eller lån uten sikkerhet. Lånebeløpet er opptil 400.000 kr med en nedbetalingstid på inntil 15 år. Den nominelle renten, altså renten før gebyrer, terminbeløp og eventuelle andre administrative kostnader, er fra 7,9%. Den effektive renten, som er hva man faktisk må betale, vil alltid ligge noe høyere siden alle utlegg er inkludert, og den vil variere fra søker til søker. Grunnen til det er at lånetilbyderen vil vurdere din betalingsevne ut ifra en kredittsjekk og en gjennomgang av all offentlig tilgjengelig informasjon. Dersom den økonomiske situasjonen tilsier at søkeren er en trygg betaler, vil renten være lavere enn for en som ikke har en like sterk økonomi å vise til.

Med lånetilbudet følger det vanligvis et etableringsgebyr som betales når lånet blir satt opp. Størrelsen varierer fra bank til bank.

Kriterier for å søke

For å legge inn en gyldig søknad, må man ha fylt 25 år. Du må også kunne vise til fast inntekt, og du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Dersom du har problemer med det siste, kan du kvalifisere til refinansiering av inkasso, men da kreves det at du har en egen bolig du kan stille som sikkerhet.

Utbetaling av lånet

Når du aksepterer et tilbud fra en bank, vil de sende deg lånepapirene og et gjeldsbrev som må underskrives før pengene blir utbetalt. Det er vanlig at bankene tilbyr elektronisk signering med Bank ID, men ikke alle har det på plass enda. Du må derfor vente noe lenger på en utbetaling fra en bank hvor du fysisk må sende inn signerte papirer.

Husk også at banken som tilbyr deg lån, ofte vil be om en bekreftelse på opplysningene som er gitt i søknaden, slik som siste lønnsslipp og selvangivelse. Du kan derfor sørge for at pengene blir utbetalt raskere om du klargjør papirene på forhånd.