Max lånebeløp 500 000,-

Max løpetid 15 år

Effektiv rente 17,09%

Fordeler:
  • Lån fra 10 000 kroner
  • Raskt svar på søknaden
  • God kredittramme
  • Tilbyr betalingsforsikring

Søk nå Eff. rente 17.09%, 65000,- o/5 år. Etbl.gebyr 595,- Totalt 94500

Fordeler:
  • Lån fra 10 000 kroner
  • Raskt svar på søknaden
  • God kredittramme
  • Tilbyr betalingsforsikring

Nordax Finans

Nordax Finans er et relativt nystartet selskap. Det ble etablert i 2003 og tilbyr utlån og innskuddstjenester i Sverige, Finland, Norge, Danmark og Tyskland. Hovedkontoret og selskapet blir primært styrt fra Stockholm og har i dag 150 ansatte. Det er et svensk selskap som blir regulert av den svenske Finansinspektionen og er medlem av den svenske versjonen av det norske bankgarantifondet.

Vi skal i denne artikkelen fokusere på forbrukslånet de tilbyr.

Betingelser

Den nominelle renten på lånet er fra 7,9% til 18,9%. Inkluderer men gebyr, avgifter og administrative kostnader, får man en effektiv rente, som er det man faktisk må betale. Den bestemmes individuelt på bakgrunn av en vurdering av søkerens økonomi. Forbrukerombudet plikter alle lånetilbydere å gi et priseksempel med alle kostnader inkludert på et lån på 65.000 kr betalt ned over 5 år. Da er effektive rente på 19,30%, nominell rente er på 14,9%, etableringsgebyret er satt til 1475 kr og termingebyrene på 65 kr. Den totale summen man må tilbakebetale blir da 98 580 kr, og månedsavdragene er på 1643 kr. Etableringsgebyr og termingebyr er det samme uavhengig av lånets størrelse.

Du kan søke om lån fra 10.000 kr til 400.000 kr. Låner du under 30.000 kr, er den maksimale tiden du kan betale ned lånet på satt til 8 år. Er beløpet fra 30.000 kr til 299.999 kr, øker den maksimale nedbetalingstiden til 12 år, er den fra 300.000 kr og oppover, økes den igjen til maks 15 år. Husk at selv om du inngår en avtale med en fastsatt nedbetalingstid, kan du fortsatt innfri lånet før tiden uten ekstra kostnader.

Hvordan søker jeg om lån, og hvilke kriterier må jeg oppfylle?

Om du har lest flere av omtalene våre, ser du at det er de samme kriteriene som går igjen, gjerne med noen små forskjeller. Hos Nordax må du være fylt 23 år for å søke, og du må enten ha bodd i Norge i minst 3 år eller være norsk statsborger. Årsinntekten din må være på 150.000 kr brutto, og om du har hatt inkassosaker eller betalingsanmerkninger, vil det være vanskelig å få innvilget et lån.

Du kan fylle inn søknaden på nettet eller på telefon, og du får beskjed innen et par dager om lånet er innvilget eller ikke. Blir lånet innvilget, vil du få et skriftlig tilbud som inneholder alle betingelsene. Det må signeres og sendes i retur. Du må også sende inn en kopi av den siste lønnsslippen din og selvangivelsen sammen med lånepapirene. Det blir brukt for å bekrefte opplysningene i søknaden.

Betalingsforsikring

Dersom noe uforutsett skulle skje, kan du være beskyttet hvis du har tegnet en betalingsforsikring. Den vil dekke deg om du skulle bli syk eller arbeidsledig. Om du faller fra, vil hele gjelden bli innløst.

Ved sykdom vil forsikringen starte etter at du har vært 100% sykemeldt i 30 dager. Den gjelder imidlertid kun om du er blitt sykemeldt fra en heltidsstilling. Forsikringen dekker da kostnader ved lånet ditt i opptil 12 måneder. Skulle du bli utsatt for ufrivillig arbeidsløshet, vil likeledes forsikringen gjelde etter at du har vært arbeidsledig i 30 dager, og den vil dekke lånekostnader i opptil 12 måneder. Forsikringen dekker maksimalt 10.000 kr i måneden.

Prisen på betalingsforsikringen er 10% av de månedlige lånekostnadene.

Oppsummering

Nordax Finans er nok en ukjent tilbyder for mange, men de har bygget seg opp en kundemasse på tvers av landene de opererer i på over 100.000. Det er helt uforpliktende å søke om et lån, og siden rentesatsene settes individuelt, er det alltid lurt å sjekke hva slags tilbud man kan få. I tråd med angrerettloven vil det også være 14 dagers angrefrist på alle lån som blir inngått.