Max lånebeløp 200 000,-

Max løpetid 12 år

Effektiv rente 17,89%

Fordeler:
  • Elektronisk søknad
  • Kan utbetales innen to virkedager
  • Uforpliktende tilbud

Søk nå Eff. rente 17,89 %, 65.000 o/5 år, etbl.geb. 900,-. Tot. 96.030,-.

Fordeler:
  • Elektronisk søknad
  • Kan utbetales innen to virkedager
  • Uforpliktende tilbud

Ikano Bank

Ikano Bank ble startet av mannen bak IKEA, Ingvar Kamprad, og etablerte seg i Norge i 1991. Ikano er ikke lenger under IKEAs fane, men er et uavhengig selskap som er eid av Kamprad-familien med hovedkontor i Sverige. Ikano Gruppen, som banken også sorterer under, driver innen finans, forsikring, eiendom og varehandel og har over 4000 ansatte.

Her skal vi gi deg informasjon om hvilke betingelser du kan vente deg om du søker om et forbrukslån og hvordan søknadsprosessen foregår. På den måten håper vi du kan avgjøre om dette er en tilbyder for deg eller ikke.

Betingelser

Du kan søle om forbrukslån fra 25.000kr til 200.000 kr. Det er noe mindre enn hva man kan få andre steder, men for de fleste søkere vil det være nok. Som vanlig med slike lån kan du benytte pengene på hva det måtte være, om de er til en ferietur eller refinansiering er opp til deg. Om du ønsker å betale ned andre kredittkort eller smålån med et forbrukslån, kan du oppgi det i søknaden, og banken vil ordne med resten om du får lånet innvilget.

Det er opptil 12 års nedbetalingstid, og den nominelle renten er fra 8,9% til 19%. Som et eksempel vil et lån på 65.000 kr over 5 år ha en gjennomsnittlig nominell rente på 14,5%. Inkluderer man alle gebyrer og avgifter, er det en effektiv rente på 17,89% for et slikt lån. Om du vet hvor mye du ønsker å søke om og nedbetalingstiden du foretrekker, kan du bruke en lånekalkulator som kan gi deg en indikasjon på hva den effektive renten vil være.

Når lånet etableres, må du betale et etableringsgebyr på 900 kr, og termingebyret på den månedlige fakturaen er på 50 kr. Normalt vil det første avdraget være den 21. dagen i måneden lånet ble utbetalt i, og du vil få en ny faktura på samme dato hver måned. Om du ønsker, kan lånet betales ned raskere enn den planlagte nedbetalingstiden. På den måten vil du kunne kutte ned på lånekostnadene, og det er heller ingen ekstra kostnader i forbindelse med å innfri lånet før forventet tid.

Etter at du har vært kunde i minst 6 måneder og alle fakturaer er betalt, vil du kunne få 2 betalingsfrie måneder per år. Det ordnes med å ta kontakt med kundeservice.

Hvem kan søke om lån, og hvordan gjør man det?

Det er alltid en individuell vurdering som ligger til grunn for om man får innvilget et lån eller ikke. Man vil ta hensyn til den økonomiske situasjonen søkeren er i og den antatte betalingskapasiteten. Derfor vil det alltid foretas en kredittsjekk, og du vil motta et gjenpartsbrev fra kredittselskapet som blir brukt. Offentlige opplysninger som ligning vil også bli tatt hensyn til. Minstealder for å søke er 23 år, og du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker pågående. Det stilles også krav om en årlig minimumsinntekt på 200.000 kr, og du må ha bodd i Norge i minst 3 år.

For å sende inn en søknad, trenger du bare å fylle ut et søknadsskjema på nettet, lese og akseptere betingelsene og deretter sende det inn. Om du får innvilget lånet, kan du kun bruke elektronisk signering. Du må derfor ha tilgang til BankID ,og du må kunne laste opp det som kreves av dokumentasjon elektronisk. Etter at alt er signert og lastet opp, vil du kunne få utbetalt pengene i løpet av 2 dager. Om du ikke har BankID, kan du besøke bankid.no og lese hvordan du kan skaffe deg det.

Får du avslag på søknaden, men ikke vet hvorfor, kan du kontakte kundeservice på epost eller telefon for å få en begrunnelse.