Max lånebeløp 500 000,-

Max løpetid 15 år

Effektiv rente 17,00%

Fordeler:
  • Enkel oversikt over låneaktører
  • Sorter tilbud etter dine egne preferanser

Søk nå Eff. rente 17 %, 65.000,- o/5 år, etb.geb. 825,-, Totalt: 94.478,-

Fordeler:
  • Enkel oversikt over låneaktører
  • Sorter tilbud etter dine egne preferanser

FairBanker

FairBanker er en side som sammenligner kredittkort og lån fra forskjellige tilbydere. Du kan dermed få en oversikt over hvilke tilbud som finnes og enklere finne noe som passer din situasjon og det du er ute etter. Det er en gratis tjeneste som betales gjennom annonser. En slik sammenligningsside skiller seg fra finansagenter, eller låneformidlere, ved at de kun kobler deg direkte til de forskjellige bankene og selskapene som tilbyr kredittkort og lån, så du vil søke direkte hos tilbyderen. Fordelen er at du enkelt kan orientere deg om alle tilbudene.

Hvordan bruke FairBanker effektivt?

Det første du gjør, er å velge hvilken type lån eller kreditt du er ute etter. Du kan velge mellom forbrukslån, billån, kredittkort og mindre lån fra 5000 kr. Det er også en egen kategori kalt topp 3 lån som rangerer de mest populære lånene som brukerne av siden søker om.

Når du har valgt en kategori, får du opp litt generell informasjon om tilbyderen, hvilke beløp man kan søke om, løpetiden om det er et lån, og litt om hvilke kriterier du må oppfylle for å kunne sende inn en søknad. De ser da primært på aldersgrense og minsteinntekt. Ser du en tilbyder du liker, kan du få mer informasjon om selskapet, eller du kan klikke deg videre til hjemmesiden hvor du kan sende inn en søknad.

Det er også en egen søkefunksjon hvor du kan spesifisere hva du er ute etter og sortere tilbydere etter forskjellige preferanser. På siden vil du i tillegg finne artikler som gir deg råd og tips om hvordan du best mulig kan søke om lån og kreditt og om andre relevante temaer. Betingelsene for lånene og kredittkortene oppdateres jevnlig slik at informasjonen er så relevant som mulig.

Hva bør jeg se etter i et selskap som kan gi meg lån eller kredittkort?

Det viktigste når en er ute etter kreditt, enten det er i form av et kredittkort eller et forbrukslån, er å finne en løsning som er tilpasset ens egen situasjon. Det første spørsmålet man bør besvare, er derfor hva man skal bruke pengene til og hvor mye man er ute etter. Som regel vil et forbrukslån gi lavere rente enn det et kredittkort kan gi. Nedbetalingstiden vil også kunne være lengre, noe som gir lavere månedlige kostnader når man må betale tilbake summen. Et forbrukslån kan man få fra 5000 kr, så det er stor fleksibilitet i beløpet det kan søkes om.

Er du ute etter penger til å finansiere et større prosjekt, som oppussing, ferie eller refinansiering av annen gjeld, er det forbrukslån som vil være det naturlig valget. De viktigste tingene å tenke over da, er hvilken effektiv rente man får og hvor lang nedbetalingstiden blir. Husk at noen tilbydere oppgir den nominelle renten. Den vil være lavere enn den effektive renten, som er det man i praksis må betale. Sistnevnte inkluderer alle ekstra kostnader på lånet, slik som termingebyr, etableringskostnader og andre administrative kostnader som måtte finnes. Det er altså den man må vurdere og sammenligne mellom selskaper.

Et forbrukslån er mindre fleksibelt enn et kredittkort. Du får utbetalt en engangssum som deretter betales ned på månedlig basis. Ønsker du å utvide lånet om du skulle trenge mer penger, må du sende inn en ny søknad. Med et kredittkort vil kreditten du får kunne brukes fritt etter eget ønske, og om den ikke blir brukt, betaler du naturlig nok ingen renter eller avdrag heller. Etter hvert som du nedbetaler brukt kreditt, blir den også tilgjengelig til å brukes igjen.

Er du ute etter noe som kan gi deg litt ekstra økonomisk spillerom ved behov, kan derfor et kredittkort være et bedre valg enn et forbrukslån. Et kredittkort kan også enklere bli benyttet til daglige innkjøp, og man kan få fordeler og rabatter på alt fra bensin til ferier. Ofte er det også en rentefri periode når kortet blir benyttet, så hvis du betaler all bruk ved første forfall, er kortet i praksis gratis i bruk.

Tenker du altså gjennom hvilke behov du har og hva pengene skal brukes til, vil du raskt kunne finne selskapene som tilbyr de riktige tingene for deg, og du kan da enklere sammenligne betingelsene.