Beste kredittkort 2015

Det har blitt et nytt år, og akkurat som i fjor ønsker vi å kåre de beste kredittkort 2015. Listen er omtrent som i 2014, da det har vært få endringer. Men utover året kan det fortsatt skje mye, og da oppdaterer vi tabellen under.

Nedenfor ser du en oppdatert oversikt over de kredittkortene vi mener er best akkurat nå. Du kan klikke på “søk” for å komme direkte til aktørens søknadsskjema. Det tar deg deretter bare et par minutter å søke.

Bank Norwegian kredittkort

Max kredittbeløp100 000

Betalingsutsettelse45 dager

Effektiv rente23,10%

Søk nå (Annonse) 15 000,- o/12 mnd: tot. 16 764,-

Santander Red

Max kredittbeløp100 000

Betalingsutsettelse50 dager

Effektiv rente17,12%

Søk nå (Annonse) 15 000 o/12 mnd: totalt 16 323 ,-

365 Privat

Max kredittbeløp50 000

Betalingsutsettelse45 dager

Effektiv rente25,21%

Søk nå (Annonse) 15 000,- o/12 mnd: totalt 16 907,-

Re:member

Max kredittbeløp150 000

Betalingsutsettelse45 dager

Effektiv rente25,40%

Søk nå (Annonse) 15 000,- o/12 mnd: totalt 16 408

Hva bruker vi kort til i 2015?

Vi håper mange kommer til å benytte kredittkort til sin fordel i 2015. Selv om majoriteten av nordmenn fortsatt bruker disse kortene som forbruk når man er blakk, bør man snarere tvert imot bruke det når man har penger. Grunnen til dette er selvsagt de mange fordelene man får når man velger riktig kort til riktig bruk.

Her på Finansguide finner du masse informasjon om hvilke kredittkort som vil lønne seg til de ulike bruk. Re:member, som i år vant vår test, gir deg for eksempel en mengde rabatter når du handler. Andre kort kan gi deg gratis reiseforsikring hvis du bestiller mimst halve turen med kredittkortet, og noen kort gir deg dessuten drivstoffrabatt når du fyller bensin eller diesel.

Rentefrie dager

En av de viktigste elementene vi ser på, i tillegg til rabatter og andre eventuelle fordeler, er de rentefrie dagene. Det er dette som avgjør hvor mange dager det tar før det påløper renter på kreditten du har brukt. Det vanlige er å ha minst 40 dager uten rente, og i disse dagene er pengene du har brukt å regne som gratis. Men dersom du ikke betaler tilbake pengene, blir det et dyrt lån.

Tilbake til det vi sa ovenfor – det er ikke når du er blakk du bør bruke kredittkort, det er snarere heller når du har råd. Det er nemlig da du kan benytte deg av de mange fordelene, ettersom du kan betale tilbake kreditten du har brukt umiddelbart, og dermed kun mottatt fordelene med kredittkortet.

Hvilket kredittkort er best for akkurat deg?

Vi vil nok en gang streke under at det er nærmest umulig å kåre det beste kredittkortet for 2015. Grunnen er selvsagt at det beste kredittkortet vil variere fra person til person, avhengig av hva man pleier å bruke penger på. Vi har allerede nevnt Re:member-kortet – dette er et godt kort for den generelle forbrukeren. Men det er ikke nødvendigvis like bra for en person som ikke handler særlig, men som kjører spesielt mye bil. Da ville vi heller valgt et kredittkort med fordeler hos bensinstasjonen du pleier å fylle på. Har du en Esso-stasjon i nærheten, ville vi anbefalt 365Privat, mens hvis det er Shell du pleier å fylle på har denne kjeden et eget mastercard som blir utstedt av Ikano.

Det er med andre ord du som selv avgjør hvilke kredittkort som passer deg best. Hvis du har et generelt forbruk og trenger penger i bakhånd, er kortene i listen ovenfor å anbefale, men dersom du har et spesielt forbruk – enten det gjelder klær, drifstoff, reise eller andre ting, kan det være lurt å undersøke litt ekstra for å være sikker på at man oppnår de rette fordelene.