Lån med betalingsanmerkning

Mange har kanskje fått dratt på seg en betalingsanmerkning en eller annen gang i livet, kanskje spesielt drar folk på seg dem tidlig i 20 årene da økonomien ennå ikke er helt stabil. De fleste får panikk og tror dem aldri kan få et lån før enn betalingsanmerkningen er borte. Skal ikke legge skjul på at det kan være vanskelig å få lån hvis man har en betalingsanmerkning, da man fort havner på «svartelisten» hos de fleste banker. Det som er viktig å huske på er at forskjell på betalingsanmerkninger, noen anmerkninger er litt mer alvorlig enn andre og det er også viktig for bankene å se hvor mange betalingsanmerkninger du faktisk har.

Bank2 (med sikkerhet i bolig)

Max lånebeløp2 500 000

Max løpetid30 år

Effektiv rente 5,34%

Søk nå 2 mill o/25 år, eff. rente 5,34%, tot. 3 581 354,-

Ekspresskreditt

Max lånebeløp20 000

Max løpetid45 dg

Effektiv rente Individuelt

Søk nå (Annonse) Eks. 3000,- o/1 mnd, tot. 3810,-

Er det mulig?

Ja, det er mulig å skaffe seg lån selv med betalingsanmerkninger. Det finnes i dag mange banker som spesialiserer seg på disse problemene og er villige til å sette seg mer inn i din situasjon, og vurdere å gi deg et lån.

Kriterier for lån med betalingsanmerkning:

Selvfølgelig vil ikke bankene gi deg et lån uten sikkerhet. Det er en grunn for at det er vrient å få et lån hvis man har mange betalingsanmerkninger, og det er fordi det er stor risiko for banken å la deg få et lån. Bankene er avhengig av at avdrag betales av alle for å kunne lykkes. Derfor er at av de viktigste kriteriene til banker når de gir ut lån til folk med betalingsanmerkning at bankene kan kreve sikkerhet i fast eiendom. Dette gjøres for at tilbyderne skal få sikkerhet for de pengene som lånes ut.

Hvordan søke om lån med betalingsanmerkning:

De fleste banker sier; jo før du tar kontakt jo bedre! Hvis du sliter med å få betalt regninger i tide er det best å ta kontakt så fort som mulig sånn at bankene kan gi deg råd. Deretter kan banker gi deg refinansiering, sånn at regningene er lettere å ha kontroll på og dermed kan det hende du slipper å få fler betalingsanmerkninger. Mange banker tilbyr kundene sine å søke elektronisk over internett, men med betalingsanmerkning kan det være lurt å ha et møte med banken sånn at man får forklart dem sin situasjon ordentlig og finne en løsning sammen.

Krav til dokumentasjon

Det er lurt å ha all dokumentasjon i orden når du søker om lån, du vil da bli tatt mer seriøs og søknadsprosessen vil gå raskere. Som et minimum bør du framlegge:

  • Selvangivelse
  • Dine 3 siste lønnsslipper
  • Takst eller verdivurdering (så fremst dette finnes)
  • En liste over de viktigste gjeldspostene og deres status
  • En kort beretning om hvorfor man har havnet i den situasjonen man er i

Hvis du leverer disse dokumentene sammen med søknaden vil det øke sannsynligheten for at man får hjelp og at man får innvilget lånet.