Overfør penger med mobilapper

mobilbetaling

Det kommer stadig nye produkter og tjenester som skal gjøre det lettere å holde styr på ens personlige økonomi. En av de forholdsvis nye tingene som har eksplodert i popularitet de siste par årene er mobilbetaling, og spesielt såkalte vennebetalingsapper. Flere selskaper og banker har vært ute med egne lignende applikasjoner, men de som i dag er mest populær er mCash, Vipps og MobilePay.

Da de først ble lansert var det omdiskutert hvor nyttige slike tjenester egentlig var. Ikke var de særlig utbredt og de var forholdsvis dyr å benytte seg av. Med en økende popularitet og gebyrer som har blitt en god del lavere er de nå imidlertid en fornuftig og lettvint løsning for enkelte overføringer og betalinger.

Bra for mindre summer

Hvor slike mobilbetalinger passer best er for mindre summer. For alle de tre appene vi nevnte innledningsvis, mCash, Vipps og Mobilepay, vil alle være helt gratis for overføringer som er under 5 000 kr. Så skal du overføre penger til en venn eller en i familien for en ferietur eller gaveinnkjøp er en overføring via en av mobilappene perfekt.

Beveger man seg inn i en størrelsesorden over blir imidlertid slike tjenester dyr å benytte seg av. De fleste mobilappene presiserer også selv at de passer best for småbeløp og mer enkle “venneoverføringer”. Spesielt her er det Vipps som skiller seg ut. En av de mest populære tjenestene i Norge. Der vil alle overføringer som overgår 5 000 kroner koste deg 1 prosent i gebyr. Det betyr at om du skal overføre 15 000 kroner må du belage deg på å betale 150 kroner for å kunne gjøre det. Kontra å bare gjennomføre overføringen på vanlig måte gjennom en nettbank helt gratis, blir det klart at de mer tradisjonelle alternativene for større beløper fortsatt er det beste alternativet.

Gebyrfritt med restriksjoner

Nå skal det også sies at mCash og MobilePay ikke har noen gebyrer på høyere beløp. Men de har restriksjoner på hvor mye du kan overføre. Så skal du betale en større sum vil fortsatt det å logge seg inn i nettbanken være den beste løsningen, enn så lenge.